maanantai 3. tammikuuta 2011

Panosta&pihistä vol. 2 - ihonhoito

Jatketaanpa tätä aihetta, en ole saanut aikaiseksi kuvata välikausikasoja nimittäin:) Osa kaksi käsittelee siis ihonhoitoa, kasvoja vain tässä sillä kauhukseni tajusin tarvitsevani kokonaan uuden postauksen kroppaa varten. On näitä aineita nääs joka lähtöön ja yksi huonosti nukkuva vauva huutelemassa.

Edelleen korostan, että nämä ovat puhtaasti omia kokemukseen ja kokeiluun perustuvia mielipiteitäni. Hiusjutuista postasin aikaisemmin ja toivottavasti siitä tuli jotain vinkkejä jollekin. Kiva olisi kuulla myös teidän kokemuksianne eri merkeistä ja tuotteista. Itse olen ollut joihinkin hankintoihini todella pettynyt, joten suositteluiden perusteella on turvallisempaa tehdä ostoksia. Ja vielä muistutuksena, että panostaminen ja pihistäminen on tietenkin jokaiselle oma asia ja kaikilla lienee se oma kipukohta olemassa paljonko mistäkin tuotteesta maksaa. Itse en edelleenkään ole nähnyt järkevänä sijoittaa maltaita mihinkään puteliin kunnes niiden teho toisin todistetaan - pientä arjen luksusta sen sijaan osan on tarkoituskin olla :)

Oma ihoni on pintakuiva sekaiho, herkkäkin vielä. Tarvitsee kosteutusta, mutta ei liian voimakkaita aineita (tuoksu pitää silti olla, en tykkää hajusteettomista!). Kuvat verkkokaupoista tai valmistajilta, kiitos lainasta :)

Kasvojen puhdistus / panosta: Puhdistustuotteen pitää olla kasvoilta pois pestävä, en tykkää puhdistusmaidoista joista tuntuu aina jäävän inhottava kalvo iholle. Paras on voidemainen putsari, kuten Biothermin Biosource tai Estee Lauderin Soft Clean. Hierotaan naamaan ja huuhdellaan, meikit häviää :)


Hinnat molemmissa vähän alle 20 €
tax freessä, muualla en tiedä edes.





Kasvojen puhdistus / pihistä: Tämä onkin heti vaikeampi. Rakastin L´Orealin Demaq Expert -sarjan Milk to tone 2in1 -tuotetta jota ei enää myydä missään :( Tai ainakaan en itse ole enää sitä hetkeen kaupoissa nähnyt. Ihana tuoksu ja pehmeä siloinen iho, hintaa alle kympin. Seuraavaksi aion kokeilla apteekin hyllyltä Clinidermin puhdistusöljyä.


Tästäkin jäi vähän kalvo,
mutta ei haitannut :)


Hinta n. 14 €.
Todellista pihistystuotetta
en siis ole löytänyt.


Kasvovesi / panosta: Olisin vielä vuosi sitten sanonut, etten panosta koskaan kasvoveteen, mutta sitten kokeilin Clarinsin ihanuutta: Daily Energizer Wake-Up Booster on parasta mitä kasvoilleen voi aamulla heittää! Herättää ja piristää, ihana tuoksu ja koostumus. 


Hinta tax freessä n. 15 €




Kasvovesi / pihistä: Halvemmista hyväntuoksuinen alkoholiton lempparini on Garnierin Fresh -sarjan hedelmäinen toner. Maksaa noin 4 euroa ja on riittoisa, ei kuivata myöskään ihoa. 




Silmämeikin puhdistus / pihistä+panosta: Näitä ei saa Suomesta, nyyh! Parhaita kaikista ovat siis Almayn öljyttömät puhdistuslaput. Pyydän aina tutuilta esim. Jenkeistä, verkkokaupostakin varmaan saa. Maksavat noin 5 dollaria eli sinänsä panostamisesta ei voi puhua muuta kun laadusta ;) Korvikkeena käy Nivean silmämeikinpuhdistusaine, mutta ei ne laput missään nimessä! Iso pakkaus, omituiset isot lappuset eikä poista edes vesiliukoista ripsaria.



Kosteusvoide / panosta: Estee Lauderin Day Wear Plus suojakertoimella on paras tähän astisista (ja niitä on testattu, trust me!). Kosteuttaa, imeytyy, suojaa, helppo vetää meikki päälle. Tuoksuukin hyvältä. Sen sijaan Biothermit ja Cliniquet ovat olleet pettymyksiä kaikki tyynni, Clarinsilla Multi-Active on ihan hyvä mutta maksaa reilusti enemmän. Ja tuoksuu mummolta.


Tax freessä n. 35 €




Kosteusvoide / pihistä: Piti oikein miettiä mikä rasva on sopinut oikeasti iholleni noista edullisimmista. Tuli mieleen kaksi, toinen vähän välimaastosta eli Vichyn Aqualia Thermal apteekeista (n. 20 €) ja toinen ihan halpis eli Nivean Soft Creme (n. 2 €). Molemmat kosteuttavat ja jättävät ihon pehmeäksi. Ja käytän näitä kaikkia läpi vuoden vaikkei ehkä pitäisi, päivävoiteessa on kuitenkin suojakerroin 15.


On vähän siinä rajoilla
kannattaako maksaa.
Tästä kannattaa.
Saatavilla myös pienempi tuubi.


Yövoide/ pihistä+panosta: Tässä taas oikaisen eli haluan ainoastaan kosteutta kasvoille yöksi, liian hoitavat saavat näppyjä jostain syystä helposti iholleni. Lumenen rasvat eivät yleensä käy mulle, mutta tämä perussininen Arctic Aqua on täydellinen hinta-laatusuhteeltaan.


Alessa alle kympin


Silmänympärysvoide / panosta: Estee Lauderin Advanced Night Repair on todella hyvä, mutta harvoin raaskin ostaa sitä. Edullisempi Cliniquen All About Eyes on osoittautunut nappivalinnaksi alun epäluuloisuudesta huolimatta. Rich talvella, geeli kesällä. Kosteuttaa ja ehkä vähän auttaa muihinkin ko. alueen ongelmiin.

Tää ois paras.
15 ml yli 50 €...



Mutta tätä käytän.
Tax freessä n. 26 €.




Silmänympärysvoide / pihistä: Tämä nyt ei varsinaisesti korvaa tuota perusvoidetta, mutta on ihan must jokaisen valvoneen äiti-ihmisen kaapissa: Garnierin roll-on hoitaa sekä peittää tummat silmänaluset. Huipputuote!

Kympin verran maksaa.


Sitten vielä parit hoitotuotteet. Hohhoijaa. Kyllähän näitä riittää. Vaikka viekin aikaa (ja rahaa), niin nautin kyllä itsestäni huolehtimisesta vaikken todellakaan mikään superpuunaaja olekaan. God knows ettei siihen riitä nykyisin edes energiaa :)


Kasvojen kuorinta / pihistä:  Näin päin nyt vaihteeksi, sillä tässä pihistän mieluummin, tuote on hyvä:) Nivean Natural Beauty -kuorinta on loistava - sopivan kokoiset rakeet jotta iho oikeasti kuoriutuu, miellyttävä koostumus, ihana tuoksu ja hintaa n. 7 euroa.

Tuoksusta tulee mieleen
New York jostain syystä.

Kasvojen kuorinta / panosta: Hyvä tuote löytyy myös Cliniquen valikoimista, 7 Day Scrub Cream on ihan hintansa väärti. Ei revi, ei kuivata.


Hinnasta ei mitään
muistikuvaa.


Seerumi / panosta: Tätä ei voi hehkuttaa tarpeeksi. Estee Lauderin Idealist siloittaa ihon ihanasti, pienentää huokosia ja tuoksuu taivaalliselta. Hinta on suolainen, mutta sen arvoista. Pienempiä pakkauksia saa kaupanpäällisinä usein, esim. Sokokselta ja Stockalta, Hullareilla on melkein aina.


n. 60 €, auts!




Seerumi / pihistä: Edelliselle on vaikea keksiä korvaajaa (ja pienemmällä budjetilla ollessa en aina käytäkään tehohoitoja), mutta Dermosilin Vivante Sparkling 25+ on ollut tosi positiivinen yllätys. Napakoittaa ja kirkastaa ihoa vaikkei ihmeitä teekään. 


Oiskohan ne kasvojen suhteen siinä? Naamioita käytän niin harvoin etten viitsinyt ottaa tähän mukaan. 

Muoks: Laitetaan tähän vielä pala oma naamaa, tämä siis toimii koekenttänä kaikelle tuolle kosmetiikalle :)




Mitä tuotteita te suosittelette tai välttelette? Ja miksi?

6 kommenttia:

  1. Minulla on ollut tuota Biothermin putsaria, Cliniquen silmänympärystuotetta ja Cliniquen kuorintaa. Ihna ok tuotteita.

    Oma lempparini päivävoiteista on Biothermin Aquasource tai oikeastaan se koko sarja. Ihana raikas tuoksu ja eliksiiriä kuivalle/sekaiholle joka pisara.

    Pihistä-tuotteeksi mainitsen Aqualan L-voiteen apteekista, pumppupullon: käy kevyeksi kasvovoiteeksi, meikin puhdistamiseen, vartalovoiteeksi...Markettivoiteita en pahemmin käytä, noh, satunnaisesti jos ostan tarjouksesta tai joku ostaa minulle.

    Paljon käytän luonnonkosmetiikkaa, esim. Lavera, Dr.Hauschka, Kastehelmi, Urtekram, Frantsila jne. Niistä tykkään erityisen paljon.

    VastaaPoista
  2. jarna: Hyvä muistutus tuo Aqualan! Käytössä meilläkin koko perheellä :) Luonnonkosmetiikka kiinnostaisi, mutta olen allergioideni takia ollut tosi arka kokeilemaan. Onko joku tuote jota erityisesti suosittelet?

    VastaaPoista
  3. Ihana kosmetiikkapläjäys ja kiitokset erityisesti seerumivinkeistä -haluan kokeilla noita molempia! Itse käytän tällähetkellä ihan tosisosi halpiskosmetiikkaa (paitsi tuo riittoisa Cliniquen silmävoide on käytössä toisen silmävoiteen rinnalla) kun taas normaalisti olen kyllä tykännyt tuoda vähän arkeen luksusta kosmetiikkkahankinnoillani. Tai no, meikit on kyllä edelleen Dioria, Estee Lauderia jne. mutta kosmetiikka ihan markettikamaa -tosin ällistyttävän hyvää sellaista:) Hinta ei aina takaa laatua. Ehkä mäkin voisin väsätä pienen kosmetiikkapostauksen pitkästä aikaa, nimenomaan keskittyen tuohon pihistys-osioon:)

    VastaaPoista
  4. Unelma: ollos hyvä! Mäkin turvauduin todella halpikseen hoitovapaalla ja eiköhän ole edessä taas ensi syksynä hetkeksi jollen hamstraa kalliimpia jo nyt odottamaan :) Tee hei sellainen markettikatsaus, hinta ei todellakaan takaa laatua aina ja mielelläni kuulisin sun kokemuksia!

    VastaaPoista
  5. Ai niin, ton Dermosilin seerumin hinta oli jäänyt pois, on noin 9 euroa.

    VastaaPoista
  6. Mun piti jo eilen kommentoida, mutta unohdin. Tosi kivoja nämä tällaiset postaukset, aina löytyy jotain uutta. :)

    Ja näin kotihoidontuella, on tullut tutustuttua juurikin noihin pihistä-tuotteisiin. No joskus on kiva hemmotella itseään ja ostaa jotain oikein laadukasta.

    Mulla on myös pintakuiva sekaiho. Eli tarvitsee kosteutusta, mutta en pidä liian rasvaisista kosteusvoiteista. Mun ikisuosikki, jota olen myös omassa blogissa hehkuttanut, on Kanebon Sensai Silk emulsio. Se on mun mielestä ihana, kun se kosteuttaa tosi hyvin, mutta on erittäin kevyt emulsio. Ei jätä mitään rasvaista kalvoa. Halpissuosikki voide on Lorealin Youth Code. Tuon löysin vasta vähän aikaa sitten, ja se oikeasti on tosi hyvä tällaiselle 30+ iholle. :) Ihan kuin muutama juonne olisi kadonnut. ;)

    Puhdistusaineista: Nyt mulla on käytössä Clarinsin puhdistusvaahto, ja se on myös suosikkituote. Ei kuivata ja on vielä ihan kohtuuhintainenkin. Tykkään myös Body Shopin puhdistustuotteista. Ja siellä on tosi hyvää se porkkanakosteusvoide, mulla kun talvella tuppaa kuivaamaan iho aika lailla. Tosin en ole vähään aikaan ostanut sitä, joten en tiedä onko sitä enää myynnissä.

    VastaaPoista

<3 Ilahdun kaikista kommenteista <3