maanantai 10. tammikuuta 2011

Paljonko varastoon?

Siinäpä kysymys. Koskee sekä uuden ostamista että vanhan säilyttämistä. Stella käyttää nyt kokoa 68, kohta ruvetaan siirtymään seiskaneloseen. Jemmavarastossa on kokoon 86 saakka lähes kaikki tarvittava (argh), mutta silti huomaan nettikauppojen valikoimia selatessani miettiväni josko sittenkin vielä muutama koossa 92 odottamaan, kun on niin nättejä. Esim. Mini a Turen ulkovaatteita on ollut alessa tuossa koossa useammassakin paikassa ja sitten aika monta muutakin aika ihanaa rompetta. Mutta eihän siinä ole järkeä, eihän? Kun kasvusta ei tiedä ja makukin voi muuttua. (kuvat Bopo, Gredelin...)

Molon _ihanat_  balleriinat
alessa 35 €, koot alkaen 22/23

Losan / McBaby alkaa myös koosta 92...
Tyllille jäisi hintaa 13,90 €

Tämäkin olisi ehkä makea
(mutta entäs joskus parin vuoden päästä?)
ja maksaa 27,90.
Katvigin reipas mekko,
kaksikymppiä.

Ja sitten sama toisinpäin. Meillä on kaksi iki-ihanaa lasta, supersuloisia ja huonosti nukkuvia. Meillä on tosi kiva koti, uusi auto, molemmilla mielekkäät ja haastavat työt. Silti ja juuri siksi ja eikai sitten kuitenkaan...tulisiko meille joskus vielä kolmas lapsi? Haluaisin, sillä vauvat ovat ihania, isommatkin lapset ovat. Sitä ilon ja rakkauden määrää ei voi millään mitata. Ja taas en halua, sillä järki menee tähän valvomiseen, pitäisi vaihtaa koti ja auto ja urakin taitaisi tyssätä siihen. Olen silti säästellyt tavaroita ja vaatteita, molemmilta. Nyt alkaa tila loppua. Trendivärit ja -mallit ovat lähteneet kiertoon nopeasti, mutta vielä löytyisi yöpukua, velourhousuja, bodyja ja mekkoja jne. klassisissa väreissä ja malleissa. Säästänkö niitä? Tyhmältä tuntuu pitää tilaa viemässä, tyhmältä tuntuisi ostaa kaikki taas uudestaan. Pattitilanne. Olen huono luopumaan, niin tavaroista kun haaveistakin. Iän puolesta ei voi odottaa loputtomiin.

Miten teillä tehdään, mitä säästätte ja miksi, onko lapsiluku lukossa jo?

9 kommenttia:

 1. Mä ostan jemmaan vain vauva-aikana, tyyliin nyt on syntymättömälle vauvalle hyvin kokoon 68 asti. Ja esim. koossa 68 haluan, että seiskaneloset on jo pääosin kaapissa. Muutoin oon sitten huono säästämään lapselle, josta ei ole vielä tietoakaan. Eli tämän kolmosen jälkeen lähtee kaikki eteenpäin, en säästä kuin muistoksi menevät jutut.

  Mutta näille meidän "isommille", eli viisi- ja kaksivuotta täyttäville en osta kuin ulkovaatteita selkeästi seuraaviin kokoihin. Kasvu on jo sen verran hidastunut, että ehtii jo monet alet tulla ennenkuin päästään kokoa-pari isommat vaatteet ottamaan käyttöön. Mutta ihana on huomata, että toiset jemmaa, ja Huutiksesta välillä löytää ihania parin vuoden takaisia ihanuuksia uutena :).

  Meillä mietittiin tätä kolmatta lasta tovi, ja oon kyllä sitä mieltä, että jos asiaa oikeasti todella miettii ja haaveilee, anna vaan palaa. Asunnot ja autot on vain materiaa, ja uusia löytyy. Uraa ehtii luoda vielä vuosikymmeniä. Lastensaanti-ikä vaan ikävä kyllä on meillä naisilla kovin rajallinen.

  VastaaPoista
 2. Minäkin useasti mietin, josko toisen vielä tekisi. Haluaisin neljä lasta kaikenkaikkiaan. Mutta itselläni on sellainen työ, että mikäli mammaloma kutsuisi niin henkilökohtaiset asiakkaani siirtyisivät kollegalle. Se jotenkin ahdistaa, mutta lapsiluku ei täynnä sen tiedän. Minä haluan että ympärillä on paljon lapsia ja neidillämme sisaruksia. Saas nyt nähdä. Koskaan ei saisi asettaa työtä etusijalle, koska kukaan meistä ei oikeasti ole korvaamaton työelämässä.

  VastaaPoista
 3. uusi lukija ilmoittautuu! :)

  Meillä on pian 2v tyttönen ja suuri osa pieneksi jääneistä vaatteista on jemmattu odottamaan seuraavaa, joka kovasti haaveissa olisi. Suotavaa tietysti olisi että toinenkin lapsi olisi tyttö että kaikki ihanuudet saisi uudelleen käyttöön ja tietty hankkia lisää uusia ihanuuksia ;) mutta todellisuudessa ei niin väliä olisiko se tyttö vai poika.
  Tällä hetkellä 2 lasta olisi sopiva mutta mistä sitä koskaan tietää jokso kolmas olisikin iltatähti myöhemmin :)

  VastaaPoista
 4. Itse ostin liikaa jemmaan aiemmin. Maku muuttui ja banaanilaatikollinen lähti uutena huutikseen, eipä siinä mitään, hyvin ne meni kaupaksi, mutta hullun hommaa. Ja kyseessä oli juurikin n. 92cm koosta ylöspäin olevat vaatteet, joita olin jemmannut vauvojen ollessa pieniä.

  Enää en osta kuin seuraavaan kauteen varastoon. Aina tulee uutta ihanaa ja kasvukin on hitaampaa.

  Go go, jos haluat lisää lapsia! Kyllä niistä univeloista selviää ja sitten olet nuorena taa svapaa työmarkkinoille, kun nuorena teet. Ehdit opiskellakin vielä vaikka mitä.

  VastaaPoista
 5. Meillä hamstrataan tulevaa ei niinkään pieniä vaatteita. Perusmakuni on aika muuttumaton ja olen oppinut, että yksivärisiin ei kyllästy ;). Niitä voi sitten höystää trendiväreillä.

  Meilläkin on nyt neidin ollessa yli 1 toivottu lapsiluku muuttunut 1:stä kahteen. Minä en ole mikään suurperheihminen, mutta haave sisaruksesta on alkanut elää. Ei nyt, mutta sitten toivottavasti muutaman vuoden päästä. Jos lapsesta haaveilee, niin go for it! Kyllä se muu siinä ympärillä kuitenkin järjestyy.

  VastaaPoista
 6. En ehkä vielä ostais 92 cm, siksi että uusia ihanuuksia aina joltain merkiltä tulee koko ajan, joka ikinen kausi :) Ja tosiaan huutiksesta voi löytää niitä parin vuoden takaisia must have -juttuja ;) Mä en ole kova hamstraan, nytkin puuttuu vielä keväästä vaikka mitä molemmille tytsyille... kerkeehän sitä ;)

  No, pikkusiskolle on aika hitsin monta vaatelaatikkoa vaatetta jemmassa isosiskolta... välillä oikein ahdistaa tuo älytön jemmaaminen ja "säästäminen". Osaa vaatteista tuskin pikkuneiti edes tulee pitämään, kun hänellekin ilman muuta haluan uuttakin ostaa :) Kirppikselle menee osa, osa tutuille, osa UFF:n laatikkoon. Pienen pienen osan myyn huutiksessa. Me myös saadaan aika paljon vaatetta kaukaiselta sukulaiselta, joten Matsukan vauvavaatteitakin on säilössä isot määrät seuraavalle tarvitsevalle sukulaiselle... eli vaatelaatikot täyttävät kaikki komerot ja vaatekaappien päälliset ;)

  Mä haluisin ilman muuta kolmannenkin tähän, mutta mun terveys ei kestä enää (nivelreuma). Siksi nautin täysillä näistä kahdesta prinsessasta, pukemista myöten ;D

  Jos tuntuu että lapsiluku ei vielä ole täynnä niin todellakin Go for it! =) Niitä töitä ehtii tehdä vielä monta vuosikymmentä...

  VastaaPoista
 7. Ehdinpäs vastaamaankin! Kiitos kaikille kommenteista :)

  Marika: mäkin olen onnellinen usein muiden jemmavarastoista :) Ja tottahan toi on, että materiaa kaikki muu on pelkästään.

  Johanna: on kyllä niin totta ettei kukaan ole korvaamaton. Sisarukset tuovat paljon iloa!

  Anu: hei ja tervetuloa! :) Meillä esikon vanhat rupeavat olemaan jo sen verran vanhoja, että ne taitaisi olla paras myydä pois, liian kauan ei siis kannata säästellä.

  jarna: kiitos rohkaisusta! Välillä on niin väsynyt ettei tiedä miten selviää edes seuraavasta päivästä, silti tunnen vahvasti että minut on tarkoitettu useamman lapsen äidiksi vielä. Mies ei ole vielä ihan varma siitä kolmannesta, siksi itsekin tätä pyörittelen.

  Saija: kiitos myös :) Elämällä on kyllä tapana järjestyä aina, se on totta. Välillä on vaan niin mukavuudenhaluinen, kolme on selvästi enemmän kuin kaksi kaikin puolin :)

  Terhi: uutta ihanaa tulee kyllä koko ajan, se on varma. Huoh. Mun pitäisi raaskia laittaa vaan ne loputkin kivat kiertoon. Teillä on kyllä kiva kun on kaksi tyttöä, perushommat kiertää ainakin hyvin. Tylsää että sulla ottaa terveys vastaan, onneksi on kuitenkin kaksi ihanuutta jo :)

  VastaaPoista
 8. Maman laita mulle meiliä mineanuudetvaattet@anvianet.fi jos olit kiinnostunut niistä reimatecin housuista. : )

  VastaaPoista
 9. Tää on vaikea, lapsiluku ei ole lukossa, mutta kun kaikkea ei voi säästää ja ihan liikaa ei voi ostaa jemmaan. Mulla on periaate, että seuraavaa voi ostaa, mutta ei sitä seuraavaa kokoa, muutaman ulkovaatepoikkeuksen olen tehnyt, joskus ehkä sisävaatteissakin :)
  Mun missio on tälle vuodelle, käytetään jemmoja ja ei osteta koko ajan uusia, liika on liikaa!

  VastaaPoista

<3 Ilahdun kaikista kommenteista <3