lauantai 15. tammikuuta 2011

Kokovertailuja ensitalven topista

Posti oli tuonut kaksikin kivaa pakettia (toisesta suurkiitos Maikkikselle :)), joiden sisältöä levittelin jo ensi talvi mielessä. Hullua, mutta minkäs teet :D Olin siis ajatellut, että tämä talvi mennään haalarikoolla 68 ja 74, ensi talvi sitten 80 ja 86. Mutta tietenkään nämä valmistajien koot eivät ole kanssani ihan samoilla taajuuksilla...Vai mitä sanotte?

Päällimmäisenä Reiman koko 68
(joka nyt Stellalle sopiva, menee koko talven)

Seuraavana vaaleanpunainen Reimatecin 74,
Ticketin violetti baggie reflex 80 ja
alimmaisena Molon Polaris 86.

Tässä kaikkien lahkeet, Ticketin 80 suurin.

Ja tässä hihat, ei kovin suuria eroja.

Molo ja Ticket päällekkäin, aika samankokoisia.

Tämä on hulluinta, Reimatecin 74 ja Molon 86 :D

Ticketin 80 on nyt ehkä turha.
Eli mitäs mä nyt näiden kanssa teen?!? Meneekö tuo Reimatec 74 seuraavan alkutalven? Molo on ihanin, mutta tarttenko enää tuota Tickettiä kun ovat niin samankokoisia? Ja pitäisikö olla mieluummin kuitenkin se baby baggie -malli Ticketistä tuossa koossa? Arghh. Tuun hulluksi näiden kanssa. Ja mikäs ois odotellessa, mutta kun en haluaisi turhaan säilöä mitään. Mitäs mieltä viisaammat on?

4 kommenttia:

 1. Nää koko asiat on niin hankalia!
  Mä en osaa ostaa jemmaan, enkä varsinkaan ensi talveksi.
  Sisävaatteissa voisi pikku hiljaa alkaa ostaa 92sta kesäksi, mutta muuten en jemmoja osaa ostaa.
  Kyllästyn ennen kuin ne mahtuu ja koot menee kuitenkin puihin.

  Ulkovaatteissa nää koot on vielä hankalampia kun merkkien väliset erot on niin suuria.
  Meillä oli vuosi sitten keväällä vk-haalari kokoa 80, Lumia oli tuolloin jtn 8-11kk. Viime syksynä yllätyin suuresti kun sama haalari mahtui ja kasvuvaraa jäi reilusti ,se oli melkeinpä iso vaikka keväällä se ei näyttänyt musta mitenkään jättisuurelta. Totesin että varmaan se kun tyttö nyt kävelee, niin vaatekin istuu eritavalla. Hämmästys oli suuri kun nyt pari pv sitten sitä sovittaessa se edelleen amhtui ja kasvuvaraakin on reilusti, haaramitassa ja lahkeissa saa kasvaa varmaan melkein 10cm ennen kuin kinnaa. Ja kyllähän se pituuskasvukin alkaa hidastumaan pian.
  Minkäkokoinen teidän Stella on nyt ?

  Toivottavasti mahtuvat ensi talvena !

  VastaaPoista
 2. Minkä pituinen tyttö nyt on? Jos 68 cm, niin Reimatec voi olla vähän nafti ensi talvena eli hankala liikkua, kun alle tulee kuitenkin vielä villaa. Nuo Reimatecit ei taida olla kovin lämpöisiä.

  Itse ottaisin ensi talveksi Molon ja Ticketin. Ovat kenties reiluja 2011 loppuvuodesta, mutta ainakin mahtuu alle lämmintä ja niillä pärjää koko talven yli. Kaksi haalaria talveksi on minusta kiva juttu, niin et ainakaan kyllästy eikä haalrit kulu niin paljoa käytössä, jälleenmyyntiarvo säilyy ;-) Vielä jos tulee vastaan joku kaksiosainen, niin sekin on kätevä kirppisreissuille jne., kun yläosan riisuminen riittää.

  Ticketin baby baggie on minusta aika vauvamainen ainakin meidän nyt 1.5 vuotiaalle. Meillä on se nyt, mutta ensi talveksi tulee joku muu malli. Toki baggie on ihanan helppo pukea, kun on kaksi vetoketjua.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! Vastaan ensin yhteisesti tuohon pituuteen eli Stella on nyt 67 cm pitkä aika tarkalleen.

  Lumian äippä: mulla on tapana ostaa jemmaan vähän kaikkea, jos sattuu kivoja sopivalla hinnalla tulemaan eteen. Aina ei ole ihan fiksua, mutta usein olen huomannut että on kivempi ottaa kaapista sopivaa seuraavassa koossa kun lähteä paniikissa etsimään täsmäkokoja yhtäkkiä. Rahaakin kuvittelen säästäväni, kun ei tule normihinnalla hankittua juuri koskaan mitään :) Mutta ymmärrän kyllä että monen mielestä (myös mun mieheni) tämä ei ole järkevää millään mittarilla :D

  Kokoasiat on kyllä mystisimpiä näissä ulkovaatteissa. Esikollakin menee ihan ihmekokoja välillä valmistajasta riippuen. Mutta tosi hyvähän on, että vk-haalarinne mahtuu Lumialle edelleen, ei tarvitse turhaan ostaa uutta!

  Tanja: Reimatecin olin hankkinut tämän talven lopuksi, mutta on ihan valtavan kokoinen vielä. Ja lahkeet tosiaan ei paljoa Molosta eroa pituudeltaan...Tuo on Minitec, eli musta lämpimämmän oloinen kun muuten nuo tecit. Voit kyllä olla oikeassa siinä, että saattaa kinnata nopeasti ensi syksynä jo. Plus väri on arka alkutalven kosteammille keleille. Kaksi haalaria ajattelin myös talveen, mutta olisin toivonut vähän enemmän kokoeroa ehkä. Toisaalta molemmat tuollaisia isomman lapsen mallisia joten reilumpi koko ei ehkä haittaa, kuten sanoit niin baby baggie on aika vauvamainen ja roikkuu vääränkokoisena päällä.

  Niin ja kaksiosaiseen on jo kaksi takkia olemassa, housut sentään vielä uupuvat (enkä niitä aio miettiä ennen syksyä):)

  VastaaPoista
 4. Mä eksyin tänne ekan kerran ja jään heti lukijaksi:) Meillä on muuten toi sama molon haalari jemmassa (tosin koossa 92cm jonka tiedän jo nyt menneen pieleen) ja toi sama siilihaalari käytössä nyt tosin tummanpunaisena. Milli on nyt 1v 3kk ja käyttää vaatteissa kokoa 74cm. Tosin just toi haalari meilläkin on kokoa 68cm ja cupcaken kummatkin toppahaalarit on kokoa 68cm ja ne on sopivia.
  Eli on mahdoton ennustaa paljonko se lapsi kasvaa :/ meillä meni viimetalve mönkään ja tuleva kevät ja syksy myös.... Minkä ikäinen teidän neiti nyt on?

  VastaaPoista

<3 Ilahdun kaikista kommenteista <3