torstai 20. tammikuuta 2011

Kenkähulluutta

Minä olen ehdottomasti kenkänaisia. Olen omistanut parhaimmillaan / pahimmillaan yli 100 paria, osan pelkän kauniin ulkomuodon takia. Tiukan karsinnankin jälkeen kaapissani majailee edelleen esim. yli 10 paria korkokenkiä, jotka pääsevät ulkoilemaan ehkä kerran vuodessa. Siksi onkin vähän kummallista, että en ole ollut kovinkaan kiinnostunut lasten kengistä. Pojan kenkähankinnat noudattavat joka vuosi samaa kaavaa:

Syksyksi sekä talveksi Timberlandin klassikkonilkkurit + Vikingin tai Eccon goret + Kuomat. That´s it.

Kevääksi ja kesäksi Lacosten tai vastaavan tennarit, Eccon tai Footin sandaalit, Crocsit sekä Vansit tai muut kangaskengät. Tarhaan Kangaroosin lenkkarit, menevät myös syksyllä. Kumisaappaat. 

Emilin kengänkoko vaihtelee nyt välillä 28-29. Pitäisi seuraavaksi sovittaa syksyn kengät, mitä tarvitsee uutta. Tarhalenkkarit olen tosiaan aina ostanut Hulluilta Päiviltä ja kumppareiksi tilasin nyt Cupcaken tähdet.

Punavuoren Peikosta lähtisivät nämä heti (kiitos vinkistä Marika!).
Hintaa alessa vähän vajaa viiskymppiä.

Crocs-kaupasta -50%, nämä jotenkin viehättävät.
Alevinkistä kiitos Jassulle :)
Ehkä päheimmät ikinä. Bisgaardin, Sundbabyn loppualessa.

Vaikka Stellan vaatteet ovat herraties mihin ikään saakka valmiina, niin kenkiä en ole pahemmin pohtinut (mitä nyt muutamat Clarksit napannut ebaysta). Onneksi ja onnettomuudeksi te rakkaat kanssabloggarit olette postanneet niin ihanista popoista harva se päivä, että on pitänyt itsenikin vähän pohtia käpäläasioita enemmän.

Bundgaardit Pikkujaloista alle 30 euroa.


Anguluksen House of Kidsistä.

Garvalin KipinKapin.

Bebe Galluccit Smallablesta.
Tai jos tossut vaan, niin nää kävis. Smallablesta myös.

Sandaaleista en edes viitsi puhua, kun ovat niin mielipuolisen kauniita. Nämäkin ovat monessa blogissa vilahdelleet, mutta pakko laittaa tännekin. Kun vaan osaisin ennustaa tuon tytön jalan koon kesällä...

Bisgaard, tietenkin.
Agatha Ruiz de la Pradalta, alessa Kipinkapin.
See Kai Run, mutta nämä aika leveälestiset.
Livie&Luca, Lilliksessä pienin koko jäljellä.

Stellan jalan pituus nyt siis 10 cm ja tossukoko jotain 16-18 välillä. Mietin siis kannattaako arvailla ja ostaa nyt alesta, vaikka kokoja 19 ja 20, vai menenkö yhtä metsään kun välikausikamojen kanssa...Niistä en edelleenkään osaa päättää mitä myisin pois. Yhden setin on lähdettävä. Voi olla että on CupCaken takki ja Minymon housut, niin ihania kun ovatkin niin ehkä mieluummin ostan sitten kokoa pienemmän Cuppiksen anorakin vaikka nyt kevääksi kun säästän noin paljon settejä syksyyn. Samoin sitä ihanaa Ticketin rubber-pukua pohdin. Syksyllä Stella on pari kk päälle vuoden. Onko tuo 74 sopiva vai iso vai pieni?!?

6 kommenttia:

 1. Tutulta kuulostaa, paitsi minä olen tainnut jo levittää kenkähulluuteni tytönkin kenkiin :-P

  Ihania tepsuttimia! Noita seilorityylisiä crocseja ihailin minäkin ja noita Bisgaardin tähtitennareita olen kytistellyt hopeisena vaikka kuinka kauan.

  Uskomatonta miten nopeasti aika kuluu, tuntuu etten osaa enää antaa mitään kokovinkkejä noin pienistä lapsista!

  VastaaPoista
 2. Kengät on ihania! Meillä hulluus koskee myös lasten kenkiä tai oikeastaan on siirtynyt nykyään vielä entista hankalammasta jalastani neidin kenkiin ;). Meillä 1 v koko oli 19 ja pikkuhiljaa on nyt alkanut olla koko 20 sopiva. Kevääksi on varastossa kokoja 21 ja 22.

  VastaaPoista
 3. Meillä ei vieläkään määrällisesti ole mitenkään järkyttävästi kenkiä. Talveen on molemmille Tepsut + goret + mekkosaapikkaat, ja tälle talvelle oli ekstrana vielä toiset tosi lämpimät kengät Reimalta, kun talvesta tuli taas näin kylmä.

  Vk-kengiksi on molemmille goret + kahdet vähän kauniimmat kengät. Kesäksi on sitten enemmän sandaalia ja remmikenkää, kun ollaankin kokoajan ulkona. Varsinkin kesäksi on sitten ihana katsoa mahdollisimman kauniit kengät, kun ne ihan erilailla esillä on :).

  Meillä oli toisella tytöllä 1v kenkäkoko 19 ja toisella 21. Uskon, että kokoeroa selitti paljon se, että toinen jo käveli tuolloin ja toinen ei (jalan leviäminen. Ensiaskelkengät on molemmille ostanut vasta kun tarvis on, ja jalkaan sovittamalla. Nyt jo uskaltaa netistä tilata, kun tietää paremmin lapsen jalan muodon, ja vastaavasti kenkämerkkien mitoituksen/lestin.

  Muistelen huutiksesta lukeneeni, että nuo rubber rain haalarit on reiluja kooltaan? Uskoisin, että ihan käyttökelpoinen se syksyllä on, mutta tiedä näistä nyt sitten ikinä :). Meidän heinäkuiselle Ticketin 74cm oli tosissaan syksyllä sopiva, talvella jo pieni.

  VastaaPoista
 4. Apua miten ihania kenkiä, ihan kaikki kelpaisivat meille! Lottiksen ensikenkä oli kavat koossa 20, meni ensimmäisen kävelykuukauden, sitten seuraavat 2 kk oli Bisgaard ja Clarks koossa 21. Syksyllä olikin jo 22 goret käytössä ja talvi mentiin kokonaan koossa 23.

  VastaaPoista
 5. Iiks mitä ihanuuksia! Etenkin kolme vikaa. Meillä on menty usein vain käyttökengillä kesät talvet, + juhlaan ostettu tarpeen mukaan jotkut kiiltonahkat... mut voi olla että ensi kesänä olis vähän enemmänkin, kun nää ihanat kenkänettikaupatkin on löytyneet ;)

  VastaaPoista
 6. Jassu: pahoin pelkään, että mun hulluuteni leviää myös :P Aika kuluu todella nopeasti lasten suhteen, mä en muista Emilin ajoista mitään kokoasioita! Paitsi noi vaatekoot ja ne meni pieleen;)

  Saija: kiva että on muitakin kenkähulluja! Kiitos kokovinkeistä jälleen :)

  Marika: järkeväähän olisi tietenkin ostaa ensiaskelkengätkin vasta kun tarvetta on. Mielelläni vaan pitäisin keväälläkin jaloissa jo jotain, vaikka ei vielä kävelekään. Esikko alkoi kävellä 1 v. 2 kk iässä, Stella taitaa olla aikaisempi lähtijä kun on muutenkin liikkuvaisempi. Katsotaan :) Ehkä uskallan jättää noi Ticketit ainakin syksyyn odottamaan...

  Anni: Lottiksella on niin nättejä kenkiä, ihastelen aina :) Nopeasti on neidin jalka kasvanut!

  Terhi: iiks indeed! Mäkin syytän blogistaniaa, että kenkävarannot kasvaa lapsillakin tulevaisuudessa ;)

  VastaaPoista

<3 Ilahdun kaikista kommenteista <3