maanantai 7. maaliskuuta 2011

Pipoapua? Kenkäapua? Hanska-apua?

Kävin pikaisesti läpi lasten välikausikamppeet ja tulin siihen lopputulokseen, että meiltä puuttuu:

Emilille:
- pipo yhteen takkiin
- kengät (paitsi kumpparit)
- vedenkestävät hanskat

Stellalle:
- pipo haalariin
- kengät

Muutoin ois paletti ehkä kasassa. Aikaisemmassa postauksessa on jo esiteltykin Stellan vaatteet (laiskana linkkaan tähän), noista siis miinus Cuppis&Minymo&Ticketin rubber joista luovuin liian isoina. Pääsivät hyviin koteihin ;), Emilin kamppeet taas täällä miinus tuo viime syksyn varasetti plus Lindexin tähtitakki & housut. 

Mutta näihin siis kaipailisin apua - tätini ihana on luvannut neuloa lapsille pipot kunhan toimitan mallit & väritoiveet hänelle. Minkälaiset ja -väriset teettäisit seuraaviin?

Mudanvärinen? Norjalainen?

Turkoosi? Neliöpipo?Muut pipot esittelen kunhan kaikki saapuvat (osa näkyy toki noissa Stellan vk-asukuvissakin). Tulossa on mm. upeasta Ullekkaasta leppispipo leppistakkiin eli...


Samasta paikasta löytyisi toki tähtipipoa omien värien mukaan Emilille ja vaikka mitä ihanuuksia Stellankin kamppeisiin. Haluan kuitenkin ehdottomasti hyödyntää taitavan tätini tarjoustakin :) Pimpamilla oli äsken aivan mielettömän ihania pipoja, jotka olisivat sopineet haalariin täydellisesti, mutta menivät tietty hetkessä. Ja tilausjonothan jonnekin kesäkuulle.

No sitten. Stellan hanskat on hankittu, kahdet Reimatecit ja kasa lapasia. Emilillä on yhdet Jonathanin omenanvihreät tähti-hanskat ja siinä se. Haluaisin siis ainakin mustat, ehkä myös turkoosit ja mudanväriset kosteussuojatut kestävät käpäläsuojat. Reimatec joo, mitä muita hyviä? Onko POPin hanskat päteviä (ois alennuskuponki sinne taas)? Lenne?

Ja sitten vielä se kallein kysymys eli ne kengät. Meillähän on Emil mennyt talvigoreilla maaliskuun, sitten siirrytty kumppareiden kera tavislenkkareihin (Kangaroos), välillä myös Timberlandin nilkkurit käytössä. Nyt mietin pitäisikö hankkia goretex-lenkkarit ja jos kyllä, niin minkälaiset? Täyttä hintaa en mielelläni maksa, joten vinkkejä otetaan muutenkin vastaan;) Ensin ajattelin Stockan kantistarjousta, jossa siis tällaiset hintaan 55,90 €. Sitten mietin onko tuo liian matala, kun ei ole yhtään vartta. Jostain bongasin vinkin, että Cittareissa olisi vanhempaa mallistoa puoleen hintaan. Kävin paikallisessa, ei ollut (ylläri) enää kokoja. Sen sijaan ostin vähän hätäpäissäni nämä Tretornin Hockeybootsit, hintaa jäi enää 38 €. 
Noissahan on teddyvuori, ei silti mielestäni mikään varsinainen pakkaskenkä vaan juuri viileään alkukevääseen passeli. Mutta onko hyvä? Kannattaisiko ostaa silti gore-lenkkarit? Vai pelkät tavislenkkarit? Arghh.

Stellan kengät ovat taas sitten oma lukunsa. Tyttöä pitää kävelyttää koko ajan enkä usko että suostuu keväällä enää vaan istuskelemaan puistossa. Emilin jäljiltä meillä olisi kauniita ruskeita unisex-Eccoja mutta ihan liian isoissa kokoluokissa, jäävät siis odottamaan. Stellan jalka on nyt noin 10,5 cm pitkä eli koko riippuen valmistajasta 18-20. Olisiko 19 sopiva siis suunnilleen jos ottaa sen kasvunvaran? Merkeistä kiinnostaisi tuo Ecco, Superfit, Viking. Onko Hulluilla Päivillä ollut ensiaskelkenkiä joskus, muistaako kukaan? Nehän ovat taas joskus huhtikuun alussa, joten hyvin ehtisin sieltäkin hankkia. Kai. Verkkokaupoistahan saisi tietty niitä ihania Bisgaardeja ja Bundgaardeja, uskaltaisikohan tilata...

EDIT: Unohdin ihan KAVATIT! Siis molemmille vaihtoehtona. Ellokseltahan sais ja alekoodejakin ois. Onko kokemuksia siis näistäkin, Emilille esim. goret:
...ja Stellalle jotkut näistä?:


 
Aika monta kysymystä siis, sorry! Olen superkiitollinen jos joku ehtii vastailla ja kertoa kokemuksistaan :)

8 kommenttia:

 1. Kenkäasiaan sellainen näkökulma, ettö mainitsemasi ensiaskelmerkit ovat laidasta laitaan lestin suhteen. Eli Superfit ja Ecco ovat kapeita, kun taas Kavat ja Viking leveitä. Superfit on myös aika matala, eli tuskin sopii korkeajalkaiselle lapselle. Eli noista varmaan karsiutuu heti puolet pois kun selviää onko Stellan jalka minkä mallinen :) Ensiaskelkenkiä en lähtisi tilaamaan, ellei ole myös valmis palauttamaan sopimatonta kenkää, tästähän monesti jää kustannukset asiakkaalle. Ellei joku merkki ole ollut jo käytössä niin että tosiaan tietää merkin istuvan lapsen jalkaan :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on neidillä rintava jalka ja esim superfitit eivät vielä käy. Meillä on ollut Bisgaardeja ja Vikingit viime syksynä. Nyt tulee Kavat, Bisgaard ja Viking. Eli kuten Anana sanoi, on merkeillä noin pienissä kengissä todella suuria eroja lestissä. Pikkujaloissa on aina ne sisämitat, jolloin sieltä on aika turvallista ollut tilata kenkiä oikeassa koossa. Siellä olisi niitä ihania Bisgaardin tähtikenkiä ja Bisgaardin lesti on ainakin meillä toiminut vielä tähän pullamössöjalkaan. Nuo pinkit Kavatit meille tuli Ellokselta ja vaikuttavat nekin hyviltä ja tarpeeksi tilavilta korkeaan jalkaan.

  VastaaPoista
 3. Meillä Matsukka 1,5 v. tykkäs ainakin itse kovasti noista Kavateista. Hänellä on tavallinen, sirohko jalka. Nyt käytössä koko 22, viime kesänä kun vuoden täytti koko oli juurikin 19. Varmasti noi Bisgaardit olis hyviä myös, mä en vaan ole koskaan hennonut hankkia :)

  Pipoista sen verran että ottaisin Stellan asuun v.pun-harmaan tai v-pun.-musta -yhdistelmän norjalaisen, tai miksei hiippapiponkin. Vai pitikö sen olla yksivärinen?
  Emilille vaikka just neliöpipon turkoosina tai mustana :)

  VastaaPoista
 4. Meillä ei voi ajatellakaan Eccoja eikä Superfitejä, rintavat jalat kaikilla muksuilla ja itsellä myös. Mutta Tepsut, Kavatit, Livie&Lucat, See Kai Runit ja Vikingit ovat meidän takuumerkkejä.

  VastaaPoista
 5. anana: totta tuo lestiasia. Olin ehtinyt jo unohtaa miten matala esim. Superfit on, kaivelin kaapeista Emilin vanhat ja muistin että niitä pystyi edes sovittamaan vasta joskus koossa 24. Ehkä en siis tilaa Stellalle mitään vielä, vaikka alet tietty houkuttais ;)

  Saija: nuo Kavatit on kyllä kauniit ja juuri niitä tässä arvon tilaisinko vähän riskillä silti...

  Terhi: kiitos pipokommentista! Ei tartte olla yksivärinen, lähinnä pohjaväriä mietin. Hiippis voisi olla aika söpö :)

  jarna: mulla ja esikolla normaali kapea jalka, jännään tulisiko tytöllekin :)

  VastaaPoista
 6. Kavatin molemmat mallit sopii hyvin meidän vuosikkaalle juoksialle. erityisesti noihin tarraversioihin olen lämmennyt. luonnossa paljon paremman näköiset kuin kuvassa.

  VastaaPoista
 7. minkä kokonen toi lindexin takki on?

  VastaaPoista
 8. Sara: nyt onkin vaikea olla ostamatta Kavatin kenkiä kun ois Elloksen -50% koodi käyttämättä...:)

  Minnapas: takki on kokoa 110 cm, tosi hyvin istu samanmittaiselle pojalle :)

  VastaaPoista

<3 Ilahdun kaikista kommenteista <3