tiistai 8. maaliskuuta 2011

Meillä kotona

Kevätvalon lisääntyessä pakko tehdä yksi sisustukseenkin liittyvä postaus. Valossa nimittäin tunnetusti näkyy "ihanasti" kaikki pöly ja lika, voi hesus sentään miltä mm. meidän Stellan puklattavaksi ihan tarkoituksella hankittu valkoinen puuvillamatto olohuoneessa näyttää...kaikista tasoista puhumattakaan. Eikä me mitään sottapyttyjä näin yleisesti kuitenkaan olla. Noh, mä olen siis alkanut haaveilla uudesta matosta. Ja ehkä vähän sisustuselementtinä verhoista vaikken niistä muuten välitäkään. Ja portaat olisi kiva saada valkoisiksi. Ja kattoon koristelistat. Ja hei uudet tyynyt, tai ainakin päälliset. Ja kaappeja voisi maalailla. Ja...lapasestahan tämäkin helposti lähtee. 

Meillä siis sisustetaan äärimmäisen harvoin, vaikka nautin todella paljon sekä sisustuslehtien että -blogien selailusta. Kalusteet on hankittu kestämään, tyyliä voisi kuvailla ehkä aika skandinaaviseksi? Valkoista, beigeä, puuta. Artekia, antiikkia ja Ikeaa sekaisin. Ihailen aina taidokkaiden sisustajien asetelmia ja sommitteluita, mutta itse en kestäisi sitä pölyjen pyyhintää yhtään enempää joten meillä ei muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta harrasteta ns. sisustusesineitä. Ehkä mä joskus pääsen rakentamaan mökkitontille sen Villa Vaniljan, jonka saan vetää maalaisromanttiseksi lattiasta kattoon ;) Siihen saakka meillä näyttää tältä:


Näkyipäs kivasti tuossa Stokkessa viikon ruokalista muuten ;) Mutta se akuutein asia eli the matto. Minä haaveilen karvaisesta, upottavasta, ihanasta hiekanvärisestä tyyliin tämä:

kuva VM-carpet

...ja mies taas on sitä mieltä että tuo se vasta epäkäytännöllinen onkin, parempi vaikka tällainen paperinarumatto:


matto Woodnotes
Kun nyt pääsin viime kirjoituksessa neuvojen pyytämisen vauhtiin, niin jatketaan - kokemuksia sekä suosituksia molempien tyylisistä otetaan vastaan :)

10 kommenttia:

 1. Paperinarumatto on helppo pitää puhtaana, kun taas nukkamatto syö sisäänsä valtavan määrän roskaa, joka ei lähde millään pois. Kokemusta on molemmista ja pedantti mies onkin uhannut polttaa nukkamaton :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on muutama tuollainen nukkumatto ja ne ovat aivan ihania jalan alla, mutta kuten Aarre sanoi niin keräävät ihan tautisesti roskaa sinne syvälle maton uumeniin ja alkaa parissa vuodessa haista tunkkaiselle vaikka sitä kuinka putsailisi. Itse imuroin mattoa monta kertaa viikossa ja kovilla pakkasilla heitettiin se terassillekin muutamaksi yöksi tuleettumaan eli on siinä oma vaivansa! Silti rakastan sitä mehmeää mattoa missä on lapsenkin kiva leikkiä :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on olkkarissa woodnotesin matto ja siitä saa hyvin roskat ja koirankarvat imurilla pois. Aiemmin oli nukkamatto ja siitä koirankarvojen poissaaminen oli haaste sinänsä. Ihanan pehmeä jalan alle verrattuna woodnotesin mattoon, mutta aina ei voi voittaa.

  VastaaPoista
 4. Meillä on tuollainen nukkamatto olohuoneessa ja mielestäni on säilynyt kaksi vuotta oikein hyvänä. Ehdottomasti haluaisin vastaavanlaisen uudestaankin, jos vaihdetaan. Meillä ei olkkarissa saa syödä mitään, joten jos matto jotain imee, niin se on ihan kuivaroskaa, joka lähtee kyllä hyvällä imurilla uumenista. Ruokailutilaan en kyllä valitsisi nukkamattoa. Ainakaan lasten kanssa ;) Kauniilta näyttää teidän koti. Kiikutettiin juuri noita samaisia kahvikuppeja anoppilasta meille 15 kpl kesää odottamaan. Kauniita.

  VastaaPoista
 5. Meillä kotona on olohuoneen, käytävän ja makkarin matot nukkamattoja. Tykkään tosi paljon. Varsinkin olkkarissa on mukava pienenkin temmeltää pehmeällä matolla! Nukkamattojakin on niin monen laatuisia. Ota nyt sitten selvää mikä kestää ja mikä ei ;) Nämä uusimmat olen tilannut viime kesänä Mattotukusta (malli on Super Shaggy ja suosittelen) ja olen ollut todella tyytyväinen. Matot eivät paljon uusille häpeä! Kun taas pari vuotta sitten tilasin vastaavat matot HobbyHallista (en muista mallin nimeä) ja laatu niissä ainakin oli tosi huono, nukkakarvat avautuivat todella helposti ja lopulta takkuntuivat rumasti.

  Tokihan nukkamatot likaa imevät, mutta ei se oikeastaan näy ollenkaan. Lähes päivittäin kyllä imuroin matot, mutta lapsiperheissä imuroidaan muutenkin niin usein :)

  Ja kovin tutulta kuulostaa tuo keväisen auringonpaisteen "ihanuus" sisustuksessa.

  VastaaPoista
 6. Meillä kokemusta vain paperinarumatosta ja siitä pelkkää positiivista, helppo pitää puhtaana (ei tietysti ole kyllä ihanan pehmeä..). Mustikkaoksut eivät vaaleasta lähteneet kyllä irti..Meillä ollaankin oltu uudessa kodissa lähes ilman mattoja, enkä niitä edes kaipaa, kun puulattia tuntuu jalalle ihanalta.
  Teillä on ihanan vaaleaa ja valoisaa. Lisääkin kuvia voidaan katsella:)

  VastaaPoista
 7. Kivan näköistä teillä :-)

  Meillä on sekä paperinarumattoja että nukkamattoja. Mielestäni molemmilla on oma tarkoituksensa. Mun kokemuksen mukaan paperinarumattojen ongelma on niiden puhtaaksisaaminen. Ainakin vaaleassa liat näkyvät helpommin. Nukkamatot ovat siinä suhteessa armollisempia, imevät liat uumeniinsa...

  VastaaPoista
 8. Meillä myös molempia mattoja. Paperinaru (tai taitaa olla sisal. Ja käytössä ruokapöydän alla) jokin halpis Ikeasta ja kyllä harmittaa - maton kumipohjasta on jäänyt kauheat jäljet alla olevaan 80v. vanhaan ruutuparkettiin :( Ja matto on aivan törkeän näköinen, sitä on mielestäni vaikea pitää puhtaana, onneksi on musta... Ja ainakin tuossa halpismatossa nuo reunakanttaukset menevät ajan kuluessa tosi rumiksi ja menettävät muotoaan. Märät tahrat on tuon tyylisistä matoista tosi vaikea saada pois. Olkkariin siis vois ehkä sopia, mutta meilläkin sisustus muuten aika kova tai onko se nyt sitten skandinaavinen, joten nukkamatto tuo vähän pehmeyttä ;)

  Olen siis nukkamattojen ystävä. Meillä olkkarissa on ollut kolmisen vuotta jo valkoinen nukkamatto. Imuroin sen viikoittain, mutta ainakin mun rakkaalla Dysonilla sen saa puhtaaksi :)

  Seuraavaksi hankin ruokapöydänkin alle nukkamaton, JaB:ilta katsoin sellaista lyhytnukkaista. Jos seassa on muuten villaa, hylkii se aika hyvin likaa. Nimim. vanhempien valkoiselle nukkamatolle puoli pulloa viiniä kaatanut ja sen pois siitä siivonnut...

  VastaaPoista
 9. SUURKIITOKSET kaikille ihan mahtavista kommenteista! Kiva kuulla käyttökokemuksia molemmista :) Matto tulisi siis olohuoneeseen ns. avoimeen tilaan eli ei huonekaluja päällä. Ruokailutilassa meillä ei olekaan mattoa kuten tuosta jostain kuvasta voi päätellä...Mutta taidan ehkä kuitenkin suostutella miestä harkitsemaan edes nukkamattoa jos löytyisi laadukas, sopivan värinen ja kokoinen. Piian vinkistä kävinkin katsomassa jo noita Super Shaggyja ja vaikuttivat lupaavilta. Puulattia ei tosiaan aina sitä mattoa tarvitsisi, mutta pehmentäisi ilmettä kivasti ja olisi pehmeä pienille :)

  VastaaPoista
 10. Nukkamaton kannattaja täälläkin! Meillä taas on niin helppo aina välillä heittää matto ulos, joten en ole tuota likaongelmaa huomannut.

  Hankin kerran elloksen punaisen nukkamaton ja voi kamalaa miten siitä lähti nukkaa/pölyä. Se sai kyllä lähtöpassit aika pikaiseti. : )

  VastaaPoista

<3 Ilahdun kaikista kommenteista <3