tiistai 28. joulukuuta 2010

Lahjoja ja alen alkua + KYSYMYKSIÄ!

Joulu oli ja meni - ihanaa molemmin päin :) Ruoat onnistuivat loistavasti, tunnelma oli rauhallinen ja rento. Pukki kävi ja Stella lähinnä vaan ihmetteli moista ilmestystä Emilin jutellessa ummet ja lammet tämän kanssa pahimman jännityksen lauettua. Muiden blogistien jouluisia tilannekuvia katsellessa pohdin taas tätä omaa valintaani pitää lapset pois kuvista. Teillä on usein muutenkin niin kauniita ja kivoja kuvia arjestanne. Ihmisettömät kuvat eivät ole niin kivoja, tiedän. Mutta jotenkin en vaan halua lapsiani tai itseäni tunnistettavaksi tänne. Sisältöhän keskittyy vaatteisiin ;) Joten toivottavasti jaksatte selailla tekstejäni, vaikka kuvista ei naamoja löydykään! 

Sitten asiaan. Lapset saivat lahjoja taas melkoisen määrän vaikka maltillisia yritettiinkin olla. Emilin lego-poliisiasema ja Brion hella sekä iso leikkiruokapaketti olivat mieluisimpia, Stella taas rakastaa Sophie-trendikirahviaan. Itse sain yllättävän paljon ihanuuksia:

Nuo kulhot oikeasti siis vaaleanpunaiset.




Kuvat muuten surkeita kun kännykameralla otettuja. Päivärytmi ollut meillä mitä sattuu, kun mieskin kotona ja kaikki nukkuvat pitkään ja haahuilevat verkkareissa pitkin päiviä. Tein eilen Stellan kanssa pidemmän vaunulenkin kaupoille tarkistamaan paikalliset alet enkä löytänyt mitään. Tai no yhdet lilat rimpsucolleget, mutta ei kai alle neljän euron ostosta lasketa? Paljon olisi ulkovaatetta alessa kyllä, mutta mä mietin tässä viitsinkö hankkia lapsille ensi vuodeksi edes kakkospuvuiksi noita. Aleprossat näyttäisivät olevan 30 luokkaa ja mikään kuoseista tai malleista ei ole sellainen must have. Rahaa se on kaikki kuitenkin...Samalla mallilla mietin verkkokauppaostoksia. Edullisemmin saisi muttei superhalvalla. Äh. Jotenkaan kalliimmissa puvuissa ei tunnu niin suurelta erolta maksaa 90 tai 130 euroa. Toisaalta yritän järkeillä, että tottakai kannattais ostaa nyt edullisemmin kun ensi syksynä on taas rahasta paljon tiukempaa hoitovapaan takia. Siispä olen selannut tanskalaisia puoteja silmät kipeinä.

Ja tähän väliin siis kysymys: Ostaisitteko heinäkuussa vuoden täyttävälle koon 80 vai 86 Ticketin? Ja mikä väreistä (näissä kokoja enää jäljellä lähes jokaisessa verkkokaupassa) olisi teistä kivoin? Vaiko mikään?


Lollypoppina ei näytä enää olevan missään noita kokoja :/ Cupcaken haalareista en tämän vuoden väreissä innostunut oikein, mutta tämän talvitakin voisin ehkä ostaa alennettuna - onko malli kätevä vai vähän hankala miltä siis näyttää?

 Tämä on toinen vaihtoehto tällä hetkellä, Ticketiltä:

Väri tosin violetti loganberry.
Lisäksi olen katsellut Ticketin ja Minymon sadeasuja alesta, hinnat välillä 25-40 euroa. Näissäkin on koot haasteena, ai että inhoan tätä! Tarve olisi tietenkin syksylle, jolloin Stella vähän yli vuoden, sekä keväälle jolloin lähempänä sitä kahta vuotta. Menisikö 86 molempina Ticketiltä? Vai pitäisikö olla 80 syksyllä? Tässä niitä vaihtiksia:

Rubber rain
Näkyypä noi punaiset
pallot huonosti tässä.
Kuva huutiksesta, havittelen
värejä toisinpäin.

Tämä Minymon.

Tanskasta tilatessa on vielä hauskuutena nuo kaikkien rakastamat postimaksut eli pitää aina laskea minkä summan tilaaminen kannattaa (esim. yhdestä kaupasta löytyisi paljon ihanaa todella edukkaasti, mutta kun postarit 27 euroa päälle niin kannattaako? Ale menee siihen melkein, tai ainakin harmittaa kun 60 euron haalarille tuleekin vähän lisähintaa...). Ticketin omalta sivultahan tulee tietenkin kuluitta kun summa ylittää 135. Suomalaisissa nettikaupoissa taas en tajua, miten sama vaate voi olla niin eri hintainen eri paikassa, Minymon hinnoissa useampien kymppien erot. Kyllä tähän saa aikaa kulumaan. Apua!

Mun piti laittaa tähän postaukseen jo tehtyjäkin aleostoksia, mutta haalariralli vienyt voimat :D Niinpä jatkan huomenissa. Kiitos ihanat jos jaksatte vastailla!

9 kommenttia:

  1. Aivan mahtavia lahjoja! Vähän kade kirjavuoresta ;) Tänä vuonna pukki ei tuonutkaan mulle kosmetiikkaa, höhs, mutta rahaa siihen, ostanpa itse :)

    Tokihan lasten kuvia on kiva katsoa, mutta on minustakin näitä sinun löytöjäkin :)

    Noi kokokysymykset ovatkin aina vaikeita... niitä pähkäilin tänään itsekin. Kokeneemmat osannevat auttaa paremmin. Osaan sanoa vain että meidän M. on nyt 1v.4kk, ja 74 cm Lollipop on ollut tänä talvena sopiva, menee koko talven myös. Muuten meillä käytössä 80-86 cm vaatteet. Hänelle tilasin tänään kevätpuvuksi 86 cm plain rainin, tarkoitus on että mahtuisi ensi syksynäkin. Voi olla kyllä aika reilu nyt keväällä, riskillä mennään :) Parempi kuitenkin niin päin kuin joku nafti.

    VastaaPoista
  2. Ihana kirjapino!! Olisi kelvannut minullekin:) Itse en saanut tänä vuonna yhtään kirjaa lahjaksi ja selailinkin innolla tänään tulleen Stockan kirja-ale -lehden läpi, pitää sitten itse sieltä joulukirjat käydä nappamassa:)

    Minulla myös sama linja omassa blogissa, en halua lasten kuvia laittaa. Minusta se ei haittaa lukijanakaan, jos sisältö muuten miellyttää:)

    VastaaPoista
  3. Ei mua ainakaan haittaa että täällä ei näy lastesi kuvia. Pääasia että jotain kuvia kuitenkin on. Pelkkää tekstiä on toisinaan vähän tylsä lukea.

    Ihania lahjoja olet saanut. :)

    Ja siihen kokoasiaan. Meidän neiti on myös heinäkuussa syntynyt ja viime talvena hänellä (1,5v, pituutta noin 80cm-85cm) oli Ticketin babybaggie koossa 80cm, muuten hän käytti pääasiassa 86 cm:n vaatteita. Oli tosi hyvä koko: ei liian suuri, mutta mahtui koko talven. Oletko käynyt Ticketin sivuilla? Siellä ainakin oli alessa sitä lollipopia. En nyt kyllä muista että mitä kokoja oli jäljellä..

    VastaaPoista
  4. Terhi: kiitos! Itse ostamalla muuten saa aina varmasti oikeita tuotteita ;), nuokin vähän kyllä tilasin tavallaan lahjaksi...

    *riikka*: mä yritin vältellä ale-lehtisen avaamista, alkaa tila loppua kesken kirjoille! Ja kiva kuulla ettei naamattomuus haittaa :)

    Sirkku: suurkiitos kokoavusta, otan siis kokoa 80. Ticketin omilla sivuilla vietin aamusta aikaa ja miettiessäni kokoa oli Lollypop myyty molemmissa loppuun :( Noita lilasävyisiä ois siellä sillä 76 eurolla ja alimmaista pinkkiä muualla vähän alle 70 e. Toisaalta voisin yrittää ostaa teidän muiden vanhojakin mikäli tulee myyntiin :)

    VastaaPoista
  5. Tänä vuonna Ticketin koot on hieman pienempiä kuin viime vuonna, mutta 80cm varmaan on teillä sopivin ensi talvena. Meillä on huhtikuussa syntyneellä 86cm baby baggie, joka on hänelle hyvän kokoinen, kun taas viime vuoden 86cm baby baggie on hänelle vähän suuri. Voithan ostaa meiltä tuon 86cm lollipopin syksyllä, jos 80cm onkin liian pieni.;) Minua ottaa päähän nuo Ticketin koot, kun muuttelevat niitä mielensä mukaan.

    VastaaPoista
  6. Vaikka Lottis on aika iso ja syntynyt toukokuussa, niin hälle meni se 1,5 vee talvi Ticketin baggie reflex koossa 80, mutta ihan uusimmista ticketeistä minulla ei ole tietoa miten paljon ovat pienentyneet. Samaan aikaan oli cupcake ja pop -haalareissa koko 86 käytössä.
    1 v rubberi oli meillä 80 ja 1 v 4 kk siirryttiin 86 rubberiin, minusta ovat niukempia kuin vaikka haalarit. Plain rainista koko 86 meni vielä 2-vuotiaalle, mutta siis vanhoja kokoja. Cupcaken anorakeista olen lukenut, että olisivat aika pieniä ja ajattelin että meidän vauva saattaisi tarvita ensi talveen ainakin 68-koon, jopa 74:n. Selviydy sitten merkkiviidakossa :)

    VastaaPoista
  7. Hei, meillä on tämän vuotinen baby baggie koko 80 käytössä 1 v 3 kk neidillä joka on noin 77 cm pitkä. Ja ei ole yhtään liian suuri. Ovat tänä vuonna siis selkeästi pienempiä. Joten itse en uskaltaisi ottaa tämän vuotisista 80 kokoa, kun meiän neiti on vielä näitä suht lyhyitä.

    Jos päädyt 86 kokoon, niin meillä olisi ylimääräisenä violetti pallollinen yksivetoketjuinen malli (ovh. 150 e). Sain sen Elloksen -50% koodilla, joten voisin myydä maksamallani hinnalla+ postarit. Tämä malli ei ole ihan niin leveä kuin baby baggie.

    VastaaPoista
  8. Vau mitä lahjoja olet saanut! Linjanvetosi blogin kuvien suhteen on ihan ymmärrettävä ja varmasti sellainen ratkaisu jota ei tule koskaan katumaan!

    Sen verran voisin Ticketin kokoihin ottaa kantaa, että meillä on joulukuussa vuoden täyttäneellä tytöllä ticketin haalari koossa 74, vaikka muuten on jo käytössä lähinnä koot 80-86 niin sisä- kuin ulkovaatteissa. Eli 80 saattaisi teille mennä mikäli kaikissa malleissa tuo mitoitus on yhtä reilu?

    Vähän samoja pohdintoja on mulla ollut ulkovaatteiden suhteen. Oon myös aatellut, että Ellos esim. tarjoaa usein sesongin alkuun hyviä alekamppanjoita, jolloin saattaa laadukkaan asun saada jopa puoleen hintaan. Näin meille hankittiin täksi talveksi Ticketin haalari. Yksi vk-haalari meillä on kevääksi ja vähän tekisi mieli ostaa jotain ulkovaatetta cupcaken kevään mallistosta.

    VastaaPoista
  9. Helmi: joo, ostan mielelläni vaikka muutenkin :) Palataan asiaan syksyllä? Tai laita meiliä kun olet valmis luopumaan.

    Anni: kiitos rubber-vinkistä, vaihdoin heti ostoskorissa isompaan kokoon! Kokopähkäily on ihan mahdotonta, enkä mä ainakaan tiedä välttämättä mikä esim. Ticketin perusväreistä on miltäkin vuodelta.

    Saija: kiitos myös kokoavusta! Nyt tietty rupesin miettimään tota kokoa :D Laitan viestiä jos ostaisinkin teiltä:)

    Unelma: mäkin kyttään noita Elloksen koodeja, Ticketin untuvapussi tuli niin puoleen hintaan jes! Muakin polttelee kevätvaatteet vähän, ulkomaisissa nettikaupoissa niitäkin kyllä on edullisesti jo...

    VastaaPoista

<3 Ilahdun kaikista kommenteista <3