perjantai 17. joulukuuta 2010

Gymboreelta tilanneet!

No niin, muutaman päivän hiljaisuuden jälkeen pääsen postaamaankin jotain. Meillä ollut vieraita, tehty jouluvalmisteluita, juhlittu Emilin tarhassa ja sen seurauksena em. sairastanut vielä vatsatautiakin. Eli hulinaa kerrakseen. Vaatteita on meille tullut nyt viime päivinä pelkästään H&M:n alesta (sekä kaupan että verkon), niitä esittelen lyhyesti myöhemmin vaikkeivat mitään ihmeellisiä nyt ole. Ja lähtenyt myös, vaikka siis täytän näköjään lähes viikottain lasten kaappeja, niin huutiksen kautta poistuu samalla melkoinen määrä tasaista tahtia. Pieni puolustuspuhe :)

Stellan asu veljen päiväkodin puurojuhlassa.
Olikin meistä tyylikkäin. Mekko Zara, huutis.


Mutta mun päivän aihe ja kysymys koskee nyt Gymboreeta. Käyn niiden sivustolla päivittäin kuolaamassa ja arvon tilaisinko vai enkö. Lähinnä toi tulli-asia mietityttää eli: paljonko tilaus saa olla postareineen jotta ei tarvitse maksaa extraa? Onko se sen 45 euroa mitä muistelen? Yritin tullinkin sivuilta katsoa, mutten tullut hullua hurskaammaksi. Olen aiemmin tilannut jenkkikaupoista ainoastaan kosmetiikka, jolloin summa on tosiaan pitänyt jäädä tuon 45 euron alle - erona tosiaan se, että kosmetiikka on alvitonta ja mun suosikkikaupasta tulee usein postikuluitta eli on voinut tehdä useammankin tilauksen erikseen. Gymboreelta ei kannata kun postarit sen 20 dollaria / laaki. Muttamutta. Alet on nyt sen verran hyviä että mieli tekisi. Ottaisin Stellalle mieluusti mm. seuraavanlaisia:


Huoh. Niin paljon ois ihanaa siellä. Tilaanko, enkö tilaa. Huomenna juoksen Stellan kanssa joka tapauksessa vielä muutamia lahjoja ja jatkan niiden pakkailuja. Kortit sain sentään tänään postiin, ihme kyllä. Ihan ok olivat tonttukuvat sisaruksista, vaikka selvästi olivat vetäneet kuvan jonkun värisäädön läpi, mikä ei tod. siihen sopinut. Emil menee kaverisynttäreille ja mies lähtee illaksi joulusaunaan kavereidensa kanssa, lupasin hakea pojan juhlista vaunujen kanssa katsomatta yhtään mistä. Noh, matkaa on sellaiset 3 kilometriä - "pienen" mäenharjanteen yli oikaistuna. Tuleepahan liikuntaa, otetaan sen kannalta. Mukavaa viikonloppua jälleen kaikille!


6 kommenttia:

 1. Itse en ole koskaan Gymbolta tilannut, mutta esim. Kaisastiinan garderobissa on juuri postaus aiheesta. Jotkut käsittelykulut olivatkin olleet suuret tms, käy katsomassa. Katri varmasti osaa myös kertoa sen tilausrajan.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Itse odottelen edelleen tilaustani. Olen saanut sellaista infoa, että (jos oon oikein ymmärtänyt) alle 150 e:n tilauksista ei pitäisi mennä tullimaksuja mutta alvit saattaa napsahtaa vielä päälle jos paketti jää tulliin.

  Meikäläinen odottelee vielä tilaustaan, on ollut aika pitkään jo matkalla...Alkaa tulla fiilis, että tuokaa jo ne vaatteet, makso mitä makso!

  VastaaPoista
 3. Minunkin tilaus tulon päällä. Paketti lähetetään sieltä aika nopsaan, mutta sillä hitaamalla kestää aika kauan tulla, jopa 3-4 viikkoa.

  Mun 3 aikaisempaa tilausta on tullut suoraan postiin eli ei ole mennyt tulliin ollenkaan. Niiden arvo on ollut vähän alle tai yli 100e.

  Yksi toinen paketti on jäänyt tulliin, jonka tilasin Amerikasta ja joduin siitä maksamaan alvin. Paketin arvo oli noin 130e ja siitä maksoin alveja noin 23e. Tilaus postikuluineen ei saa olla yli 150e, muuten pitää maksaa verjoja.

  Tullimies myös kertoi että vuoden alusta alkaen voi tullata myös netissä ja postipate kiikuttaa paketin omaan postiin.

  VastaaPoista
 4. Kivoja juttuja olet katsellut, minäkään en osaa auttaa kun en tuolta ole koskaan tilaillut.

  VastaaPoista
 5. Tosiaan raja on sen 45 € postikuluineen, muuten voi jäädä tai ei jää tulliin, se on ihan sattuman kauppaa. Jos jää tulliin, niin alle 150 €:n tilauksista tarvitsee maksaa pelkkä alv eli 23 %, jos yli 150 € niin menee lisäksi tullimaksu mikä on taas jotain prosentteja. Jos tilaa kalliimmalla nopealla toimituksella jää takuuvarmasti tullin haaviin jos on yli 45 € (huolintayhtiö tullaa paketin suoraan ja veloittaa jälkeenpäin kulut), jos tilaa sillä halvemmalla eli 20 $ postareilla on sattumankauppaa jääkö kiinni vai ei. Eli ainoa varma keino on tilata postareineen alle 45 €.

  VastaaPoista
 6. Hei kiitos kaikki vastauksista! Täytyy vielä(kin) miettiä, ei huvittai kyllä hakea pakettia tullista ja alle 45 euroa postareineen on tosi pieni summa sieltä :)

  VastaaPoista

<3 Ilahdun kaikista kommenteista <3