sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Tigiä tukkaan eli panosta&pihistä vol.1

Väsyttää, Stella heräilee luvattoman usein öisin ja edessä tiukka siivous- ja kokkausviikko ennen ensimmäistä kotijoulua. Apua. Olen ihan kelvollinen kokki miehestä puhumattakaan, mutta äitiäni ei voita kukaan ja nyt siis eka kerta (lähes) omin voimin. Vanhempani tuovat joulukaloja ja sienisalaattia yms. , mutta aika paljon tehdään täällä. Tänään lyötiin lukkoon miehen kanssa vasta menu ylipäätään. Muutenkin on vähän vaiheessa kaikki, pliis enhän ole ainoa?!? Muutama lahja ostamatta, paketointia, koristeita ja eniten kaikista inhoamaani silitystä (pöytäliina! ja vielä pellavainen)... Oisin vienyt pesulaan jos olisi ehtinyt takaisin jouluksi.

Tämä ei liity mitenkään päivän aiheeseen,
mutta oli pakko laittaa kun musta niin söpöt
aleostot Henkasta kokoa 86 :) Ja 5 e kpl...

Mutta siihen asiaan. Musta itsestäni on aina kiva lukea muiden suosituksia milloin mistäkin ja ajattelin tehdä tällaista kosmetiikkapostia vähän osissa - hiukset, ihonhoito ja meikit. Olen erilaisten purkkien ja purnukoiden suurkuluttaja, kokeilen mielelläni kaikkea uutta mutta suhtaudun ammattini puolesta melko kriittisesti liikoihin lupauksiin. Maltaita en maksa eikä merkki merkkaa mitään automaattisesti (entisessä elämässä tein vuosia töitä niitä ylisanoja keksien). Emilin kanssa hoitovapaalla ollessani muutaman vuoden joutui välillä myös keksimään melko luovia lähestymisiä tähänkin aiheeseen, kun ei enää voinutkaan vetäistä sitä viittäkymppiä yhteen tuotteeseen...Ostan harvoin mitään luksusta, selvitän tarkasti etukäteen hinnat ja tuotearvostelut, pyydän näytteet. Niinpä tiedän aika tarkkaan mitä ostan, silti pettymyksiäkin on eteen tullut.

(Haluan huomauttaa jo tässä vaiheessa, etten ole toistaiseksi mikään ekokosmetiikan kuluttaja ja kaikki mielipiteet ovat puhtaasti omiani ja subjektiivisen kokemuksen kautta muodostettuja. Älköön kukaan siis loukkaantuko :))

Tukasta siis lähdetään liikkeelle. Omat hiukseni ovat olleet pitkät ja vaaleat oikeastaan aina. Ja lasimaiset, kuten kampaaja kauniisti asian ilmaisee. Niinpä nuoruusvuosien pidennyksen ja tuuhennoksen (niistäkin kokeiltu ompelut, sinetit ja teipit) lisäksi kosteuttavat sekä tuuheuttavat tuotteet ovat olleet kovassa käytössä vuosikaudet.


Shampoo / panosta: Tigin oikeastaan mikä tahansa. Bed Head Dumb Blonde on perustuote, Catwalk-sarjassa vielä hoitavampia vaihtiksia. Hyvät tuoksut, eivät kuivata vaan hellivät vaalennettuakin hiusta.


Kampaajalta n. 20 e, netistä alle kympin.


Shampoo / pihistä: Bonacuren Repair Rescue. Ns. markettimerkeistä en ole löytänyt oikeasti hyvää kosteuttavaa shampoota pitkille hiuksille, joka ei tekisi liukasta/raskasta/sähköistä/jotain muuta ikävää tunnetta tukkaan. Tämä korjaa kuivaa tukkaa hyvin.


Yli kympin mikäli muistan oikein.


Hoitoaine / panosta: Tigin tuotteita tämäkin, uusin suosikkini on Catwalk Your Highness Nourishing Conditioner. Ihanan ilmavat ja hoidetut hiukset, sekä tosi hyvä tuoksu.


Kampaajalta n. 20 e, kympin verran verkosta.


Hoitoaine / pihistä: Aussien 3 Minute Miracle Reconstructor. Tosi hyvä tuote, kolme minuuttia pitää päässä leikiten ja pitkätkin hiukset nauttivat. Miinusta ärsyttävästä purkista.


Kympin verran köyhtyy.

Hiuksiin jätettävä hoitoaine / panosta: Bonacuren Moisture Kick on ollut jo vuosia suosikki, jonka voittanutta ei ole. Loistotuote, joka selvittää ja tuo kiiltoa.


n. 15 euroa
Hiuksiin jätettävä hoitoaine / pihistä: L´Oreal Total Repair. Todellinen löytö, mieletön hinta-laatusuhde.


n. 3,5 euroa

Muotoilutuotteisiin en sitten panosta enää lainkaan :D Niissä en yksinkertaisesti ole huomannut niin suurta eroa, että kannattaisi maksaa moninkertainen hinta. Kokeiltu kyllä on. En tosin käytä muita muotoilutuotteita kun kuivashampoota ja lakkaa, sekä lämpösuojaa silloin harvoin kun laitan rullat tai suoristan (niitä menoja on niin syntisen vähän nykyään). Kuivashampoista ehdottomasti paras on alle neljän euron Klippoteket joka on AINA loppu Sokokselta, eli kannattaa hamstrata jos sattuu purkin saamaan...lakoista tykkään eniten kolmen euron Herbinasta, lämpösuojista L´Orealin Studio Linen Hot Curlista (n. 7 euroa). 


Paras on tuo vaaleanpunainen, tietty.


Tämäkin on pinkki, kas.

Latvasuojana ja kiiltotippana käytän epäsäännöllisesti Avonin tuotetta jonka nimeä en muista, siinäkin minusta hinta-laatusuhde kohdillaan. 


Tässä tällainen lyhykäinen katsaus pääasioihin, ehkä joskus välipäivinä pääsen kiinni ihonhoitoon ja meikkeihinkin. Niistä tuleekin sitten pidempiä puheita :) Ja jottei mentäisi ihan hakoteille näistä vaatteista, niin huomenna lisää alelöytöjä tulossa sekä uudenvuoden mekko!

1 kommentti:

  1. Kiitos hyödyllisistä vinkeistä. :)

    Mä olen myös huomannut tuon Tigin olevan hintansa väärti. Ja mulla sama homma muotoilutuotteiden kanssa, en panosta. Kaupan hiuslakat ja muotovaahdot ovat ihan yhtä hyviä kuin kampaamoidenkin. Mun suosikki lakka on Elnett. :) Ainoastaan suoristusrautaseerumin ostan aina kampaamosta (Osis). Hyvään hoitoaineeseen panostan myös, mielestäni shampoon kanssa ei ole niin tarkkaa. :)

    VastaaPoista

<3 Ilahdun kaikista kommenteista <3