maanantai 20. joulukuuta 2010

Äidin ja tyttären jouluasut

Joulukaaos pahenee, mutta Jassu muistutti postauksessaan hyvin taas siitä ettei joulufiilis ole todellakaan kiinni siitä miltä näyttää kotona tai peilissä. Antaa voi monella tavalla. Oma vakiokohteeni on ollut Unicef, jota kautta tänäkin jouluna lähti toivottavasti toivoa jonnekin.

Siitä huolimatta materialistinen minäni päätti tänään myös perheemme naispuolisten vaatetuksen sisällöstä joulunpyhien ajalle. Aattona olemme siis suvun kesken meillä ja mun suurin pähkäily on koskenut omia kuteita. Juhlavaatetta on kaapissa kiitettävä määrä, mutta a) 90% niistä on mustia ja b) ovat liian kivoja puklattaviksi. Sitäpaitsi haluaisin jouluna edes vähän väriä. Onneksi Hennesiltä löytyi alesta asun yhdistävä kaunis helmenharmaa neuletakki (kympillä!), jossa on paljettitaskut tuomassa vähän juhlavuutta. Alle laitan Banana Republicin punaisen pehmeän t-paidan, alaosaksi mustan Espritin lyhyen ja kapean hameen sekä jalkaan Zaran punaiset korkkarit. Koruja en oikein osaa käyttää vauva-aikana, kun tuntuu että aina painavat tai raapivat pientä, mutta jotkut nappikorvikset ja ehkä hopeinen paksu sydänriipus tuohon vielä yhdistyy. Stellan aattoasun mekko ja sukkikset ohessa myös.

Stellan mekko silittämättä, tietenkin.

Rakastan näitä kenkiä.


Joulupäivänä aion olla pyjamassa niin paljon kuin mahdollista. Lukea. Syödä suklaata. Realiteetit tosin taitavat olla, että leikin miehen kanssa vuorotellen Emilin seurana tämän lahjoilla, nukutan&syötän Stellaa, syön kun muistan. Ihanaa sekin tosin on. Tapanina mennään vuorostamme vanhemmilleni, josta jatkamme Hurjaruuthin Talvisirkukseen. Pukeutuminen on - jos mahdollista - vieläkin rennompaa. 

Oma mekko Gina Tricot, huivi Esprit.
Stellan asu Lindex, huutiksesta.

 .



Miespuoliset perheenjäsenemme juhlivat kauluspaidoissa ja siisteissä tummissa farkuissa. Yritin löytää Emilille jotain nättiä punasävyistä siinä onnistumatta, joten sinisävyinen Benettonin ruutupaita saa kelvata. Uudenvuoden mekkoakin taisin lupailla, mutta unohdin kuvata sen valoisaan aikaan joten jääköön toiseen kertaan. Sen sijaan muistin kuvata nämä postissa odottaneet H&M:n alennuksesta (4,95 / kpl) tilatut suloiset moneen kertaan nähdyt sydänfleecet ensi syksylle:

On ne ihanat.
Muutoin saatiin piparitalo tehtyä, tontut ikkunoihin ja pikkukuusi valaisemaan lasten yötä. Jotain sentään. Huomenna jatkuu huhkiminen. Lämpöä ja valoa viimeisiin päiviin ennen joulua!

6 kommenttia:

  1. Onpas teillä tytöt kauniina jouluna! Ihania asuja niin äidillä kuin tyttärellä. Meillä on keskitytty enemmän neidin asuun ja jotain pitäisi vielä keksiä äidillekin ;).

    VastaaPoista
  2. Oi noi kengät on tosi ihanat. ♥

    Itse asiassa etsin itselleni juuri tänään tuontapaisia punaisia korkkareita, mutta en sitten löytänyt mieluisia.

    Muutenkin on tosi nätit vaatteet teillä. :)

    VastaaPoista
  3. Oi, te ootte ihanan samiksia!
    Mä kanssa mietin että mistä (taas kerran) löytäisin jonkun kivan ihan pienen punaisen jutun mustien vaatteiden kaveriksi. Viime vuonna mulla oli punaset sukkikset, mutta ne oli kuvissa karmeen näköiset :)

    VastaaPoista
  4. Saija: kiitos! Mullekin iski pieni paniikki, kun tajusin etten ole miettinyt omia vaatteita yhtään...onneksi ehdin :)

    Sirkku: kiitos myös :) Korkkarit ovat ihanat livenäkin, laitoin aikoinaan pikkuveljeni hankkimaan nuo kun en itse päässyt silloin Zaraan kun kenkiä tuli myyntiin :D

    Anni: samisvaatetus näköjään alkaa näin pienestä pitäen :) Jotain punaista pitää kyllä aina olla jouluna.

    VastaaPoista
  5. Kiva nähdä äidinkin asu! Hyvin samistelette ;)
    Aivan mahtavat kengät! :)
    Hyvää ja rentouttavaa joulua teidän perheelle!

    VastaaPoista
  6. Terhi: kiitos, kenkähulluna en voinut vastustaa:) Ihanaa joulua myös teille!

    VastaaPoista

<3 Ilahdun kaikista kommenteista <3