keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Voi Gapin koot sentään!

Kiitän: Jälleen supernopeasta toimituksesta (tilattu la ja saapui ke aamulla).

Moitin: Kokoja! Ja laadun epätasaisuutta. 


Gapin tilaukseni siis saapui tänään. En tiedä missä mielenhäiriössä olen noita vaatteita tilaillut, mutta kokojen suhteen ei ollut ihan nyt onni myötä. Ärsyttää, että saman merkin sisällä on myös vaihtelua aika lailla. Tilasin siis bodyn ja perhospaidan nyt kevääksi, mekon + pari paitaa kesäksi & syksyksi. Katsoin etukäteen muutamaa jo olemassa olevaa saman merkin vaatetta kokojen puolesta. Ja kuinkas kävikään. Perhospaita on todella juuri nyt sopiva, 6-12kk siinä = 74 cm. Body keväämmällä kuten suunniteltu, 6-12 kk siinä = 80 cm. Raitapaita kesäksi, 12-18 kk = siinä 80-86 cm eli jees. Röyhelömekko kesäksi, 12-18 kk siinä = 80 cm eli oisi voinut olla isompikin (tämä samaa kokoa kun Gapin toinen mekko 6-12kk). Kenkäpaita syksyyn, 12-18 kk = noin 80 eli pieni silloin. Lisäksi viimeksimainitun kangas on sellaista pehmeää ja löysää trikoota, eli kutistunee melkoisesti pesussa ollen sopiva ehkä jo keväällä. 

Alla Name Itin mekko koossa 80 cm.
Eli röyhelö naftimpi jopa :/

Perhospaidan alla Benetton 74 cm.

Ja kenkäpaidan alla H&M:n
pienten puolen koko 86 cm.




Voehan sanonko mikä. Palauttaa en tod. jaksa, joten tuo kenkäpaita menee ainakin huutikseen. Harmittaa, koska siinä on niin ihanat sydänkuvioiset hihat ja mulla ois ollut sopivat rusettileggaritkin tähän valmiina (siinä koossa 86 cm...). Isompi koko on tietty jo mennyt, seuraava vapaana ois 2 years ja se taitaa olla sitten liian suuri ennen ensi vuotta. Emilin sininen logopaita on onneksi sopiva, 5 v. koko = 110-116 cm. Tuossakin matsku vaan sellaista lörppöä, mutta menee koti- ja tarhapaitana mainiosti kun väri on kiva. Tässäkin meillä t-paidat paljon jämäkämpiä. 

Stellan kummitäti toi sen sijaan ihan nappituliaisen New Yorkista, pinkit Converset ovat varmasti keväällä / kesällä juuri sopivat. Me love< 3


Miten teillä on koot osuneet?

7 kommenttia:

  1. Meidän paketti tuli eilen, pelkkiä paitoja molemmille tytöille.

    Koot osui oikeaan molemmille. 110cm esikoiselle tilasin koon S 6-7v, vastaa mielestäni 116cm. Nappikoko. Kuopukselle 90cm kokoa 3, vastaavat mielestäni 92cm tai reilua sellaista. "Hauskaa" oli, että tuo perhospaita ja vaal.pun. raidallinen oli samaa mallia kokoa (vain eri printti) ja toisen hihat oli 1,5cm pidemmät.

    Eli oman kokemuksen mukaan, kokovaihteluita tosiaan on, ja paitakoot ei ainakaan reiluja ole.

    VastaaPoista
  2. Noi voi harmitus, jos kokoarviot menivät pieleen. :(

    Mä kans hämmästelin jo siellä Kiinassa noita Gapin kokoja. Neidille ostin siltä taaperopuolelta mekon koossa 4 years ja se on nyt just sopiva. Onneksi otin fleecehupparin koossa 5 years, sillä se on varmaan keväällä sopiva. Siis tosi pientä mitoitusta. Poikien puolella taas mielestäni koot ovat reilumpia. Ostin pojalle pari trikoopaitaa. Toinen on lastenpuolelta kokoa xs (4-5years) ja just sopiva, toinen taaperopuolen 5 years ja se taas ihmeen reilu. Neidille tilasin nyt netistä raitapaidan koossa 4 years ja se on nyt sopiva. Pojalle olen tilannut pari t-paitaa koossa 5 years, niin ne ovat tosi isoja vielä. Eli ihmeellistä tosiaan tuo mitoitus. Nyt tilasin vielä pojalle hupparin koossa xs (4-5years) ja se on muuten sopiva, mutta hirveän leveä.

    Eli opin sen, että tytölle tilaan reilusti isompaa ainakin sieltä taaperopuolelta, ja pojalle voi tilata 5-vuotiaan kokoa.

    Ihanat tossut. ♥

    VastaaPoista
  3. Meillä meni koot kohdilleen, otin housut 3 v. kokoa ja paidat 4 v. kokoa, en halua että lahkeet ovat liian pitkät ja toisaalta ärsyttää jos yläosa on kovin nafti. Telmalla ikää siis 3 v. ja pituutta noin 95 cm.

    VastaaPoista
  4. Heps kukkuuu! Voisin ostaa suoraan tuon kenkäpaidan, jos et jaksa huutikseen päivittää!
    Tai jos laitat niin voisko olla Osta Heti - hintaa? Oooh, mä tahdon meille tuon paidan!!

    VastaaPoista
  5. No voi harmi. Meillä on ainakin paidoista isompaa kokoa käytössä. Hupparit on jänniä. Koko 2 ei ole hirveän pieni, mutta sitten koko 3 on melkein saman kokoinen. Tiedä näistä sitten. Se ikuinen nettishoppailun ongelma.

    VastaaPoista
  6. Mä tilasin Lilalle kokoa 12-18 m ja sekä paidat että housut ovat nyt heti käytössä. Nikelle otin kokoa 7 ja ovat just sopivia. Ainoa mikä hieman ärsyttää, on pesuohje 30 asteessa. Sitä kannattaa noudattaa, koska toisella pesulla heitin vahingossa Niken collegehousut 40 asteisten sekaan ja vähän kutistuivat.

    VastaaPoista
  7. Marika: kiva että koot osuivat teillä! Mä huomasin myös tuon hihahomman, ihan hullua :)

    Sirkku: onneksi otit reilumpia! Pojalla musta myös osuneet koot aina nappiin. Ja kiitos, tossut on mustakin ihanat <3

    Roosa: hyvä että teilläkin osui. Mä en myöskään tykkää jos alaosa lyhyt tai lahkeet ylipitkät :/

    Piia: ehdittiinkin meilailla jo ;) Kiitos, postia tulossa! Kiva kun paita pääsee hyvään uuteen kotiin.

    Saija: joo nyt muistan ottaa aina sen koon isomman Stellalle. En tiedä miksen nyt tajunnut, ehkä se yksi mekko hämäsi mihin vertasin.

    Katri: Lila on just sen verran Stellaa vanhempi että menee noi koot hyvin. Meillä pääsee käyttöön siis tuo pienempi koko nyt ja isompi keväämmällä jo kesän sijaan...Hyvä kun huomautit tuosta pesusta, mä en ole edes katsonut sitä ja automaattisesti olin laittamassa neljäänkymppiin!

    VastaaPoista

<3 Ilahdun kaikista kommenteista <3