torstai 10. helmikuuta 2011

Mitä päälle teatteriin?

Olemme siis lähdössä taas Helsinkiin, pääsyynä on Emilin teatteriretki Kaupunginteatterin Kolmea Iloista Rosvoa katsomaan. Hyvänä kakkosena tulee omien tuttujen tapaaminen ja kolmantena vähän ikävämpi asia eli Stellan allergialääkäri. Osasyy hitaampaan blogipäivitykseen ja kommentointiin on nimittäin mittavan ruoka-aineallergiani ainakin osittainen & hetkittäinen periytyminen tyttärellemme. Emilin kohdalla selvisimme säikähdyksellä, jonkinasteisia ihon lehahteluita ja vuoden munatonta ruokavaliota lukuunottamatta poikasella on nykyisin ainoastaan lievän atooppinen iho. Kahta niin hyvää onnenkantamoista ei vissiin voi käydä, nimittäin kiinteiden aloittamisen jälkeen Stella-rukan iho on vähän väliä kun meduusan polttama :( Punaisia isoja palovamman näköisiä jälkiä löytyy lähinnä selästä ja käsivarsista sekä kasvoista, parhaimmillaan näyttävät vain lievältä karheumalta. Pahimman reaktion ikinä aiheutti alkuviikosta äidinmaidon myötä saatu kananmunan yliannos. Minä huonoin äiti ikinä menin syömään omenahyvettä, jossa oli marenkia päällä. En voinut tietää, aikaisemmin munasta ei ole ollut ongelmaa. Nyt on. Jatkuva voitelu päästä jalkoihin, ilmakylvyt ja Atarax ei riitä pidentämään unipätkiä yli 45 minuutin, joten on aika vierailla asiantuntijalla. Lapsen pahaa oloa on sanomattoman hirveää seurata, onneksi reppana jaksaa olla oma aurinkoinen itsensä enimmäkseen.

Mutta se siitä, täällä oli lupa hömpsötelläkin kevyempiä asioita joten palaan otsikkoon. Lapsuudenperheessä kävimme usein teatterissa ja muissa kulttuuririennoissa pienestä pitäen, sitä perinnettä olen halunnut jatkaa omien lasteni kanssa. Kaavaan kuului myös paremmin pukeutuminen, joten itse istun katsomoon päälläni tämä lempijuhlapaitani:

Sandin mallistosta, pidemmät perhoshihat
ja vähän a-linjainen pidempi helma.

Stellanen jää isin kanssa siksi aikaa, joten seuralaiseni Emil pitäisi ainoastaan pukea. Ja paino sanalla pitäisi. Mama ehdotti ensin näitä:

Benetton, uutena kirpulta.
Kraka pikkuveljeni lapsuudesta :)

Gap, mummin New Yorkin keikalta, alesta.
 Ei käynyt. Seuraavaksi lievensin juhlavuutta ja ehdotin jotain näistä:

Beige raitaneule Zaran ale, salmiakkineule
H&M huutiksesta, oikealle M&S ebay.
Ehei. Mitä poika tahtoo laittaa? Tämän:

Paul Frank, Nykistä myöskin.
 Arghh. Annanko periksi, pidänkö pääni, maanittelenko tai lahjonko? Mitä väliä ajattelee varmaan moni. Minulle on väliä, tapakasvatusta tämäkin. Lisäksi housut ovat ongelma. Sirkku postasi uusista farkuista taannoin ja itse kommentoin vielä siihen että pitäisipä hankki varmaan uusia pojalle. Joo olisi pitänyt. Ruskeat sammarit ovat ainoat joissa lahkeiden pituus riittää, sen verran senttejä tullut kuin varkain että kaikissa farkuissa lahkeet juuri ärsyttävän liian lyhkäiset. Ostoslistalle mars! Osaisiko joku muuten suositella hyviä perusfarkkuja hoikalle 4 v. pojalle, en tykkää pillihousuista noin pienellä vaan ihan klassiset tummat suoralahkeiset olisi haussa?


Stellan vaatteista reissussa sen verran, että kaveritapaamiseen ja kaupungille mennään mekossa sekä farkku + tunika -yhdistelmässä näin:


Mekko Zara huutiksesta,
sukkikset Name Itin ale.


KappAhlin tunika alesta ja
Zaran farkut huutis.
En käytä usein farkkuja vauvalla, mutta nuo Zaran pökät ovat notkeat ja joustavat (sekä syötävän söpöt vielä;)). Molemmissa seteissä kivoja yksityiskohtia:





Suljin huutiskohteitani tosiaan aiemmin illalla, tarkoituksena postittaa asap ne joissa oli huutoja ettei mene myöhäiseksi. Muut jäivät vielä auki, lisäilen niitä 62-68 kokoja kunhan ehdin. Lisäksi löytyi satunnaisia yksittäiskappaleita isommissa kokoluokissa jotka meille väärän värisiä tms. Miten on, olisiko pikaiselle pienelle blogikirpulle kiinnostusta? Kokoluokissa 80-98 muutamia uusia tai uudenveroisia (Minymo, Burberry, Lindex, H&M, KappAhl, Gymboree)?

9 kommenttia:

 1. Huomenta :)

  Noista farkuista, suosittelen Po.p:in farkkuja. Malli slim on sellainen kapea ja suora, ei mikään pilli. Meillä 3v:llä istuu tosi hyvin päällä eikä ala roikkumaan päällä leikeissäkään!

  VastaaPoista
 2. Voi ei , tyttösi iho-ongelmat kuulostavat kurjalta :-( Toivottavasti hänenkin kohdalla kävisi tuuri ja allergiat lähtisivät iän myötä!

  Tuosta tapakulttuurista.. Hyvähän se on nyt sanoa (I know), mutta minä pitäisin pääni eikä teatteriin lähdettäisi hupparilla vaikka kuinka ihana olisikin :-). Näin täti-ihmisen näkökulmasta nuo kaikki muut vaihtoehdot olivat todella kivoja,!

  VastaaPoista
 3. Voi Stella-parkaa, toivottavasti helpottaisi iän myötä.. ♥

  Farkuista minäkin ehdotan Po.pin Slim mallia. Eivät siis kuitenkaan ole pillifarkut.
  Meillä tuo esikoinen on aina ollut laiheliini ja Po.pin farkut on ainoat mitkä pysyy jalassa ja ovat samalla kuitenkin miellyttävät - toisin kuin esim. H&M:n farkut, jotka saa kiristää vyöllä pysymään edes jalassa!

  Ja täältä ainakin löytyy asiakas noille 80-86 koon vaatteille :D KIRPPIS PYSTYYN ;)

  VastaaPoista
 4. Voi tyttö-rukkaa...Iho-ongelmat ovat tuttuja meillekin, kuten tiedät. Toivottavasti saatte apua aisaan.

  Itse kiristäisin lasta ettei pääse ollenkaan teatteriin ellei laita siistejä vaatteita. Kertoisin, että teatteriin kuuluu aina pukeutua niin kuin äiti sanoo;)

  Hoikkeliinien farkkuja on ainakin Name Itissä.

  VastaaPoista
 5. Munkin mielestä teatteriin kuuluu siistimmät farkut ja saattaisin pitää pääni, mutta aina niin paljon helpommin sanottu kun tehty. Hienoa kun vaalitte perinnettä!
  Ja paranemista pikku-stellalle.

  VastaaPoista
 6. Tarkoitin siis siistimmät vaatteet, hiukan ajatus katkesi jo siihen seuraavaan asiaan :)

  VastaaPoista
 7. Voi pientä Stellaa, paranemisia kovasti! Toivottavasti apu löytyy reissullanne <3

  Musta kans teatteriin kuuluu ne ns. paremmat (kylä-, juhla-) vaatteet, mutta tiedän ei ole aina niin helppoa :) Mitä lehdestä just katoin, niin ko. näytelmässä huppareita näkyi julkkisten lapsilla ;)

  Jos on vaatetta koossa 92 cm tai reilu 86 cm, niin juu kiinnostaa blogikirppis :)

  VastaaPoista
 8. Ihan ensin kiitos kaikille ihanille kommenteista ja tsempeistä! Tuli hyvä mieli :) Sain myös pidettyä pääni, eli Emil meni teatteriin neuleessa ja sammareissa, alla pikee, jes! Teatteri itsessään oli mainio, suosittelen :)

  Heidi: kiitos vinkistä! Popilta ei olekaan koskaan ollut sisähousuja meillä, täytyy testata :)

  darkangel: tulossa on ;) Kiva kun kiinnostaa!

  Jassu: samaa toivon niin kovin :/ Munkin täti-silmää miellyttivät :D

  Piia: hyvä kuulla noista Popeista, kokeillaan siis. Meilläkin vyöllä kurottu henkan farkkuja aina :( Ja kirppis tulossa!

  jarna: kauhulla ja mielenkiinnolla olenkin seurannut teidän Nöpösen iho-ongelmia, ovat kyllä tosi kurjia :( Toivottavasti apua tulossa. Eikä sitten muuten tarttenutkaan kiristää edes pojan pukeutumisessa!

  -Anni-: samaa mieltä ja onneksi Emilkin jollain tasolla tajusi :) kiitos paranemisista!

  Terhi: apua ei vielä tullut (siitä myöhemmin) mutta kirppis tulee :D

  VastaaPoista

<3 Ilahdun kaikista kommenteista <3