maanantai 28. helmikuuta 2011

Helpotusta lasten sairasteluun - vinkki!

Terkut hiihtolomalta, olemme vanhempieni mökillä upeissa savolaisissa maalaismaisemissa. Täällä onneksi toimii myös netti, joten pääsen välillä seuraamaan blogistaniankin kuulumisia. Ei pääse vieroittumaan ;), vaikka tarkoitus oli kyllä pysytellä ihan irl tämä viikko. Pakko oli nyt kuitenkin jakaa  yksi vinkki vielä teille kaikille, aloitin postauksen jo kotona mutta jäi kesken kaiken pakkaussählingin keskellä. Tämä siis lähinnä tiedoksi, helpottanut meidän  sairasteluissa huomattavasti - aika moni muukin perhe tuntunut kärsivän samoista ongelmista.


Meillähän on siis sairastettu ihan luvattoman paljon syksystä lähtien. Lapsiperheessä, jossa toinen lapsi käy muutaman päivän viikossa tarhassa ja toinen aikuinen kodin ulkopuolella töissä (eikä vauva ja äitikään linnoittaudu seinien sisälle), tauteja tulee ihan väistämättä ja välillä kun liukuhihnalta. Peruslentsuissa musta raastavinta on ollut kuumeen kyttääminen kun lääkettä ei haluaisi antaa turhaan eikä myöskään antaa pienen kärsiä. En ikinä muista paljonko lämpöä oli korkeimmillaan viime sairastelussa tai milloin kannattaisi lähteä lääkäriin. Mennyt vähän mutu-perusteella ja karmea stressi joka kerta. Mutta hei, googlaamalla löysin oikeasti hyvän avun (kaikkeenhan sellainen sieltä löytyy, siltä ainakin tuntuu). Kännykkään saa siis ladattua sellaisen ohjelman (Fever Tracker), johon pystyy syöttämään kuumeen mittailut, lääkkeiden annostukset, taudin oireet jne., niitä pystyy seuraamaan ja tallentamaan ja vaikka lähettämään lääkärille tekstarina jos sellainen mahdollisuus on muuten. Koko perheen tiedot saa samaan tallennetuksi. Ja maksaa 2 euroa, pieni hinta mielenrauhasta! Pakko suositella kun on nyt käytännössä hyväksi havaittu.


Kuvat lainasin firman sivuilta.
Mä en siis saa tästä mitään hyötyä itse, halusin vaan kertoa muillekin. Tämän saa hankittua ainakin Nokian Ovi Storesta, firma on vielä kotimainen DoctorMe. Toki toivon, että kaikki pysyisivät mahdollisimman terveinä muuten :) 


Mahtavaa viikkoa, me jatketaan lomailua vielä viikon loppuun. Ja ai niin, koska sain ostettua Emmiltä pienemmän pipon, on meillä nyt myynnissä POPin kevään uutuusmyssy (tuo vihreä-valkoraidallinen) koossa 6 v. -> Uusi ja laput kiinni, hintaa 9,90 € eli sama minkä itse maksoin, postarit tulkoon tappiokseni :)



lauantai 26. helmikuuta 2011

Polarn o Pyret puoleen hintaan!

Nimittäin Campadren kautta - hyvä kamppis siis:

41 €
53 €
70 €

Tuolla siis säännöllisesti hyviä kamppiksia, osa tuotemerkeistä ei mua kiinnosta mutta välillä juuri näitä oikeasti loistavia - myös Jackpot, Pilgrim, Reebok jne...Kannattaa käydä katsomassa siis täällä.

Ei muuta nyt, piti vaan pikaisesti tulla vinkkaamaan :)

perjantai 25. helmikuuta 2011

Meikkitarjouksia Sokokselta ja muuta sekalaista

Mun postaukset tulevat nyt aika sillisalaattina ja epäsäännöllisesti. Stella nukkuu edelleen pahimmillaan puolen tunnin unia myös päivisin, hampaita tehdään pitkään näköjään ja allergiat vaivaavat edelleen. Katsotaan joudunko laajentamaan tuota munatonta dieettiä. Plääh. Aloitettuna on postauksia niin meidän kesävaatteista kun kodistakin sisustusmielessä sekä kosmetiikan pihistä&panosta -sarjaan jatkoa, tulossa on kunhan aikaa olisi enemmän...Kosmetiikkaa sivuankin nyt sen verran, että kävin Sokoksella pikaisesti kun oli muutama juttu meikkipussista loppu. Tällä hetkellä pussin sisältö on seuraava (luomivärit, brow kit ja rajauskynä olivat kylppärissä enkä jaksanut kipaista kuvaan):

Meikkivoide, aurinkopuuteri + huultenrajaus Clinique,
valokynä, roosa kiilto + puna Dior, toinen puna Clarins
ja koralli kiilto Biotherm. Luomivärit ois MAC + Lumene,
rajaus Rimmel ja kulmat Wet´n Wild.
Lopussa siis kivipuuteri (MsChic) ja ripsiväri (L´Oreal), varpaankynsien lakkakin (Mavala) oli loppu. Sokoksella päädyinkin sitten kokeilemaan ihan muuta kun mitä piti - Lumenen "nuorisosarjan" Natural Coden meikit olivat alessa ja päätin kokeilla näitä vaihteeksi.


Tuuheuttava ripsari 6,50 €, kivipuuteri 5,90 € ja kynsilakka 2,10 €.

Nythän siellä on alkamassa taas Kutsu kauneuteen -päivät, joten tarjouksia toki paljon muitakin. Mun suosikkiripsarit olivat kuitenkin normihintaisina, enkä jotenkaan viitsi maksaa 17,90 ei-selektiivisestä tuotteesta, tax freestä saa Lancomen & Diorin vastaavat muutamaa euroa kalliimmalla ja ollaan lähdössä muutaman viikon päästä Tukholmaan (uskaltauduin Tyylilyylin Annin postauksen jälkeen varaamaan Siljalle risteilyn :)). 

Postia on tipahdellut (lähinnä huutiksesta) myös tänne päin, tänään ilahduttivat laatikosta löytyneet kaunista käsityötä olevat supersuloiset Bambi-pöksyt. Aika ihanat eikö!





Huutista päivittelen itsekin taas pikkuhiljaa, myyntiin menee muun muassa se muutama postaus sitten esittelemäni ihana Benettonin velourmekko - Stella inhoaa sitä huppua :( Muutakin nättiä ois taas myytävänä:








Ihanan tunnustuksenkin olin saanut taas, Martze piristi väsynyttä päivääni :) Jaan sen eteenpäin nyt kaikille mahtaville kanssabloggaajille ja toivottelen mukavaa viikonloppua - me valmistaudumme hiihtolomailemaan, Savo kutsuu!

tiistai 22. helmikuuta 2011

Alepäivitys maman kaappiin

Alkuun heti selitys miksi ihmeessä en aina vastaa kommentteihinne - ihme se onkin, nimittäin bloggeri ei jostain syystä päästä mua kommentoimaan itse kaikkiin postauksiini! Todella ärsyttävää ja mystistä. Älkää siis loukkaantuko, mulla olisi vaikka mitä sanottavaa mutta kun ei onnistu niin ei onnistu : (

Sitten illan päivän asiaan (aloitin tätä nimittäin jo eilen iltapäivällä...). Kirjoitin vähän aika sitten oman vaatekaappini päivitystarpeesta. Koska en ole vielä ihan omissa mitoissani enkä viitsi kotona pukeutua parhaimpiini, kelpaa kevätpäivitykseen edullisemmatkin ostokset. Todellinen rahan meno ja pähkäily on siis edessä vasta elokuussa töiden alkaessa...Mutta nyt. Sain siis hankittua yllättävänkin pikaisesti vähän freesausta puhkikuluneisiin farkkuihin ja tunkkaisiin tunikoihin. Kas näin:

Farkut 20 € Vero Moda, t-paita 6,95 € H&M,
huivi 4,50 € Pieces, kengät 17,50 € H&M,
laukku 32 € OIS

...ja toinen huivi 6,95 € H&M

Alle satasella siis kaikki, tadaa!


Saija postasi ihanista laukuistaan äskettäin ja jäin samalla miettimään omaa suhdettani käsilaukkuihin. Niissä kuten omissa vaatteissanikin olen keskitien kulkija eli keskihintaisten merkkien suosija. Omat lempilaukkuni ovat Longchampin, DKNY:n, Calvin Kleinin, Max Maran, muutama Guess löytyy myös. Suurin osa mustia, muutama ruskea, yksi (!) harmaa ja yksi mustavalkoinen käärmekuosinen. Iltalaukkuja lukuun ottamatta isoja, mulla on aina ihan järkyttävästi tavaraa mukana. Kaikki olalla kannettavia, myös paksun takin kanssa. Kalliimpia katselen ja aina tulen siihen lopputulokseen, että sitten myöhemmin. Muutaman merkillisemmän voisin hankkia, kunhan keksisin mihin oikeasti sijoittaa. Mikä kestäisi oikeasti aikaa ja ennen kaikkea mun supernopeaa kyllästymisastettani? Mulberryn Bayswater ehkä. Miumiun Coral Stones? Chloen Paddington? Tiger of Swedenin ja Lumin yksinkertaiset nahkalaukut miellyttävät myös silmää.

Koska en osaa päättää (ja sitten käytän laukkurahatkin jo johonkin muuhun, kuten lastenvaatteisiin ;)), tyydyn taas omiini. Harvoin ostan laukkuja enää muutenkaan, kaikki keskimerkitkin ovat kestäneet aikaa hyvin. Tuohon OISin halpislaukkuun tykästyin heti tosin, materiaali todella nahan tuntuista ja pehmeää, ruskeat osat kaunista aidon konjakinsävistä, tilaa tarpeeksi ja menee olalle. 

Lastenvaatteista tuli mieleeni, että viikonloppuna meni hermot räkäteatteriin ja teimme pikaisen serkkuvierailun lasten kanssa. Vähintään yhtä pikaisesti käytin ylimääräisen vartin Kampissa POPin liikkeessä käymiseen, ja nappasin samispipot muksuille kevääseen. Stella nukkui, joten sovitin Emilille vaan. Ja hemmetti näiden kokojen kanssa, en tiedä onko väsymys vienyt mun kaikki aivosolut jonnekin jemmaan, mutta ostin TAAS liian isot myssyt molemmille! Emilin hattu oli kokoa 6 vuodesta eteenpäin, mutta kaupassa ei musta näyttänyt yhtään isolta, ajattelin että ovat sitten vaan naftia kokoa ja otin Stellalle 9-12 kk koon. No, kotona sitten kun kokeiltiin niin tytöllä hattu tippuu silmille so far ja pojallakin jää hassusti niskaan liikaa. Mitä teen? Yritänkö vaihtaa seuraavalla reissulla taas (onneksi 21 päivää aikaa ostosta...), toivonko että kutistuvat vähän pesussa (ovat sellaista ohutta collegekangasta), toivonko että edes Stellan pää kasvaa vähän? Sillä söpöjähän nämä ovat kun mitkä:

Emilille ajattelin Ticketin vihreän plain rainin kaveriksi,
Stellalle minkä tahansa vaaleanpunaisen :)

torstai 17. helmikuuta 2011

I LOVE Zara (ja tunnustus!)

Ihan ensin KIITOS kaikille blogikirppisten ja huutiksen ostajille, mahtavaa kun kaapit tyhjenee! Pakkasta täällä käsittämättömät 29 astetta eli vaunuillen en pääse postiin, mutta iltapäivällä mies saa hurauttaa autolla seuraavan satsin eteenpäin. Päivitän ainakin huutista viikonloppuna, kunhan täältä kaikkien flunssan keskeltä kykenen :)

Mutta päivän asiaan....eli miten voikin jollain merkillä olla aina niin ihania vaatteita? Zaran uutuudet ovat jälleen vastustamattomia, osaa hipelöinkin jo viime viikolla. Helsinkiin tulee asiaa taas parin viikon sisään, joten arvon tässä hankinko sieltä noita iki-ihania kesävaatteita vähän kokoja arpoen, vai uskallanko odottaa...Luultavasti en, sillä menee hermot jollei kokoja sitten myöhemmin olisi ollenkaan. Muillekin sailori-tyylin ja pitsien ja pallojen ja rusettien ja muiden suloisuuksien faneille tiedoksi siis nämä :) Hinnoittelu on muuten ainoa asia jota en siellä ihan tajua. Takit voivat maksaa vähän päälle parikymppiä ja sitten säännöllisesti pikkiriikkisetkin vauvapuolen t-paidat sen 12,90 €. Eli niitä en ihan raaski jokaista haluamaani ostaa. Alla silti kesän suosikkeja:


Tämä takki on livenä vaan
ihanin IKINÄ. Love it.



No joo, oli tääkin aika kiva :)
Pakko saada.
Ehkä epäkäytännölliset, mutta ah!
Ja yhdistettynä...
Raitoihin!
Palloihin!
Perhosiin!
Pitsiin!
Rusettiin!
Ja päälle neuletta.
Kaulaan huivi.
Ja jalkaan joko nämä....
...tai nämä.

En kestä. Haluan kaikki. Kaikkea ei voi saada. Meillä on jo liikaa. Mutta toi takki edes? Ja huivi ja mekko ja joku paita joohan? Onneksi mun mies ei lue tätä.

*  *  *

Ja sitten vielä päivän piristys, sain suloisen tunnustuksen Neidin vaatekaapin Saijalta - KIITOS ihana!!!!






The Gorgeous Blogger -palkinto on suunnattu kaikille ihanille bloggaajille. Jokainen vastaa viiteen blogia koskevaan kysymykseen ja jakaa tämän eteenpäin viidelle, jotka mielestänsä ansaitsevat sen.

1. Milloin aloitit blogisi?
Syksyllä 2010, hetken päähänpistosta eksyttyäni jotain vaatejuttua etsittyäni googlen kautta Tyylilyyli-blogiin. Oli mahtavaa huomata, että hurahtaneita on muitakin!

2. Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee? 

Vaatteista. Lasten enimmäkseen, jonkun verran omistani. Sivuosassa kosmetiikkaa, ruokajuttuja, ikuista laihdutusta, matkailuja, sisustusta, käsityöyritelmiä, arkea ja tulevaisuudessa myös varmasti perheen&työn yhdistämistä = kolmekymppisen lapsiperheellisen elämää siis :)

3. Mikä seikka tekee blogistasi erityisen?
Apua. Ei varmasti mikään. Hmm. Ehkä se ettei kuvissani näy lapsiani tai mitään muuta tunnistettavaa? Haluan pitää yksityisyyden rajaa tällä tavalla.

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen? 

Oikeastaan vastasin vähän jo ekassa kohdassa. Oli ihanaa huomata, että rakas vaateharrastukseni ei herättänytkään kaikissa silmien pyörittelyä mitä se lähipiirissäni usein aiheuttaa :D Vinkkien jakaminen, kauniiden asioiden katseleminen, ihan mahtava yhteisö - siis miksi en bloggaisi?

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?
Kun kuvissa ei ole lapsia ainakaan kasvoillaan enkä kotiamme tai itseäni halua sen isommin esitellä, on joskus haasteellista kuvittaa juttuja. Aikaa toki haluaisin enemmän vähän kaikelle. Ja digijärkkärin, jotta onnettomat pokkariotokset eivät häiritsisi esteettistä silmää ;)


Luulen, että kaikki ovat taas ehtineet saada tämän, mutta muutamalle vielä jos ehtisin ensin:


Onhan tämä sellaista keskinäisen kehun kerhoa, mutta kun tulen aina niin iloiseksi näistä itse ja taas vastaavasti teidän bloginne (ja monien muiden siis, jakaisin tätä huomattavasti suuremmalle joukolle jos voisin!) ilahduttavat päivittäin. 


Aurinkoista viikonloppua! :)

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Blogikirppis / nyt pojalle!

Voisi nämä pakkaset sekä jatkuvat lentsut jo loppua. Sisällä on kökitty oikein urakalla, jos positiivisia puolia etsii niin olen ainakin saanut kaappeja putsattua. Tai siis tyhjennettyä mutta en vielä pidemmälle vietyä...Osa tulee siis tänne. Nyt myynnissä viikonloppuun saakka muutamia Emilin uusia vaatteita, joista lähes kaikki kyllä unisex. Homma toimii lähes samalla tavalla kun Stellankin vaatteiden osalta (täällä muuten vielä myymättä mm. Mayoralin neulemekko ja Gymboreen puudelipaita ;)) eli:

Kaikki varataan sähköpostiini stellassecondhand@gmail.com, näin ei tule epäselvyyksiä kellonajoista jos moni sattuisi tahtomaan saman. Lisätietoja kuten mittoja jne. voi kysellä kommenttiboksiinkin, näin tulevat vastaukset kaikille näkyviin. Päivitän tuotteet varatuiksi kunhan ehdin ja myydyiksi kun summa tililläni, varattujakin voi siis vielä kysellä. Erona edelliseen blogikirppariin näihin tulee vielä postarit päälle - maksimissaan 8 euroa (pakettina johon mahtuu useampikin), kakkosluokan maksikirjeenä 4,5 € tai tavallisena kakkosluokan kirjeenä 1,20 €. Jos yksittäisen kohteen postarit mietityttävät, kysy ihmeessä meilillä niin punnitsen erikseen vielä.

1. Elloksen Land&Lake UUSI välikausihaalari / kuoripuku. Musta turkoosin tehostein, karheaa vettähylkivää kangasta ja teipatut saumat, sisällä verkkovuori, hyvät heijastimet. Koko 110 cm, vastaa kokoaan. Tilasin äskettäin Emilille tarhaan varapuvuksi, mutta koko on niin justiinsa sopiva nyt etten uskalla jättää kevääksi. Ovh. 52,95 euroa.

Hinta 28 € + pk
VARATTU







2. Jesper&Juniorin Motion´s -merkin mustat paksut toppahousut henkselein, uudet. Näissäkin koko 110 cm, ovat aika reilut. Olleet tarhassa varahousuina mutta ei kertaakaan pidetty. Meillä käytössä ollut muita saman merkin talvihousuja kyllä ja olen ollut tyytyväinen kestävyyteen, kangas tuollaista karheaa ja vahvan tuntuista. Kosteussuoja, muistaakseni vesipilari 3000. Ovh. 19,90.

Hinta 10 € + pk
VARATTU






3. Tämän kevään kosteussuojatut välikausihousut Lindexiltä, uudet ja laput kiinni. Mustat, koko 110 cm. Ostin juuri tähtitakin kaveriksi, mutta olen nyt jostain syystä saanut päähäni että haluankin tummansiniset tai turkoosit siihen, joten nämä joutavat kiertoon. Ovh. 18 €.
Hinta 14 € + pk





4. Benettonin UUSI oranssi trikoopaita, koko S eli 116 cm suunnilleen. Laput kiinni eli vaikka lahjaksi. Emil ei suostu pitämään tätä, joten eteenpäin. 


Hinta 6 € + pk 1,20
VARATTU





5. Tästä ei ole omaa kuvaa, sillä valo nyt niin surkea, mutta H&M:n UUSI juuri postimyynnistä kotiutunut sailor-henkinen neule puuvillaa. Koko 110/116. Myyn sillä meillä noita samantyyppisiä neuleita riittää, unohdin koko paidan kun ostin juuri valkoisen hupparinkin kesään. Ovh. 17,90 €.

Hinta 8,5 € + pk




Lisäksi löytyisi mm. Marimekon vihreä lantti/pallopaita, Benettonin vaaleansininen trikoopaita ja paketiksi asti perusvaatetta samassa koossa mutta ne taidan laittaa huutikseen kunhan ehdin. Ja pienemmissäkin kokoluokissa olisi vaikka mitä, juuri kävin kaikki läpi ja myyntiin menee vino pino. Kenkiäkin löytyisi pojalle ihan joka koossa, mm. Crocs, Timberland, Kangaroos jne. Jos on siis jotain tarvetta niin kysykää meilitse :)

Äitikin tarttis kevätkuteita

Piti etsiä kuvia ja vaihtoehtoja uikkareista lapsille kesää varten, mutta kuinkas sitten kävikään? Jo Helsingin reissulla poikkesin pikaisesti Vilassa, josta löydän  aina välillä jotain kivaa (pääsyy oli tosin Selected Femme joka samassa sopessa). Yksi takki jäi siellä vähän kaivelemaan, ja pakkohan oli sitten verkkokauppakin tarkistaa. Bestsellersillä on hyvä systeemi verkkokaupoissaan, kaikkien brändien tuotteet voi maksaa samaan aikaan eli ostoksia voi tehdä niin Name Itin kun Vero Modankin putiikeista yhtäaikaa. Kätevää. Mutta asiaan. Laadullisestihan nuo vaihtelevat ihan järkysti, räteistä tosi kestävään kuten varmaan kaikki massavaatettajat, mutta mallit ovat enimmäkseen kivoja. Oma vaatekaappi on tyhjennetty tässä koko huushollin kevätraivauksessa, ja kunhan saan nekin huutikseen ja myydyksi, niin olen antanut luvan hankkia itsellenikin muutaman edullisen kevätuutuuden. Olen palaamassa töihin syksyllä miehen jäädessä puoleksi vuodeksi kotiin, joten töiden puolesta joudun päivittämään garderoobiani sitten myöhemmin ja vähän paremmilla merkeillä. Nyt kuitenkin kaipaisin jotain rentoa mutta silti suht tyylikästä näiden kauhtuneiden trikootunikoiden ja kotineuleiden sijaan. Nämä olisivat mieleeni:

Kapeiden farkkujen seuraksi. Paljon kivoja yksityiskohtia,
materiaali 35% Wool, 30% Viscose, 25% Nylon, 10% Angora
Tämä oli se takki, luonnossa kauniimpi kyllä.
Ja tässä ois farkut, nekin tulisivat tarpeeseen.
Vilan mallit sopivat mulle hyvin yleensä.
 Vero Modan puolelta olisi muutamia kivoja yläosia..

Nudevärejä taas vaikkei pitäisi vielä
kun naamakin näyttää olmilta.

...ja vaikka olen juuri tyhjentänyt kaappini lähes kaikista kuviollisista yläosista, niin tämä Hennesin sinivalkea tunika on vaan ehkä pakko saada kevääksi farkkujen kanssa. Onneksi verkkokaupasta saa myös nyt taas 10% koko valikoimasta alennusta kuun n loppuun saakka, meidän henkassa oli meinaan koot jo loppu tästä kun kävin maanantaina katsomassa.

Samalla lunastin ne muutamat viiden euron alekuitit, Emil sai hupparin sekä t-paidan kesään ja Stella muutamat myssyt jemmaan.



Farkkupaniikissa tilasin myös viikonloppuna Emilille farkut, MiniGiantsilla oli onneksi alepökissä kokoja. Tommy Hilfigerit matkasivat meille muutamassa päivässä, joten jälleen kiittelen putiikin palvelua. Housut on stylet (laadukkaat & hyvänmalliset, säädettävä vyötärö plussaa!), mutta mitä ihmettä, koko 5T ihan liian iso meidän pitkälle pojalle?!? Mystistä. No, menevät hetkeksi odottamaan ja yritän päästä käymään siellä Popissa suositusten mukaan.




Viimeistään huomenna yritän kaupata muutamia uusia pojan vaatteita täällä vielä, lopetan blogin käyttämisen kauppapaikkana hetkeksi ja päivitän vaan huutista :)  Kesävaatteita on kertynyt sen verran jo, että niitä voisi esitellä seuraavaksi - ilmastoon toki sopien ;)


Ovatko muut päivittämässä omaa vaatekaappiaan kevään korvilla vai vieläkö panostetaan lapsiin?