sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Kyproksen terkkuja

Ohi on, sekä reissu että parhaan ystäväni häät että helteetkin hetkeksi näköjään. Kauaa ei kotona ehditä käymään, huomenna jatkamme mökille mansikankeruuseen ja pienimuotoisiin remppahommiin. Ajattelin kirjata tähän muutamia huomioitani matkasta, osittain pelkästään jo siksi että olisi kiva ollut tietää joitain juttuja etukäteen :) Googlaamalla nimittäin ehkä joku muukin matkaa tuonne suunnitteleva löytää tämän. Lyhyesti: oli ihanaa. Lento oli suht siedettävä (4h), ilmat loistavat, hotelli hyvä. Emme tehneet oikeastaan mitään muuta kuin olimme altailla ja rannalla, söimme hyvin, nautimme auringosta. Se on sekä plussa että miinus - itse kun tykkäisin kierrellä ja katsella, tehdä omatoimiretkiä jne. mutta nykyisin en vaan jaksa lasten kanssa sitä vaivaa. Sitten taas kun nuo ovat isompia :) Mehän olemme ylipäätään reissanneet pienten kanssa todella paljon, kerran tai pari vuodessa siitä lähtien kun esikoinen oli 5 kk. Eikä aina ole niin helppoa, mutta silti matkailu on lomaa kuitenkin ja vaihtelua, vaikka sitten turistikohteissakin.


Hotellilla oli oma pieni hiekkaranta poukamassa.

Finnmatkoja siis käytämme enimmäkseen kun heillä hyvä hotelli- ja kohdevalikoima. Miinuksia tulee silti vähän joka reissusta valitettavasti. Oppaat ovat kaikkialla vähän kuin vitsi, mistääntietämättömiä teinityttöjä (anteeksi yleistys!), kaikella yritetään rahastaa extraa, palvelut on karsittu minimiin ja hotellien taso vaihtelee reippaasti. Olemme esim. olleet neljällä lomalla 4+ tähden hotlassa ja näistä ehkä yksi on oikeasti sen tasoinen. Tämänkertainen Blue Village Althea Beach oli kyllä positiivinen kokemus muuten. Hyvä allasalue, ystävällinen henkilökunta, parempi ruoka kun yleensä näissä. Lapset nauttivat hurjasti, lähinnä siitä uimisesta. Emil oli ekaa kertaa myös muutamana päivänä Bamse-kerhossa joka oli suht ok.Onhan nää nyt aika korneja.
Kyllä tätä katseli.
Meillä oli merinäköala kaksiossa ja puolihoito, joka riitti aikuisille mainiosti. Jälkiviisaana olisi kannattanut täälläkin ottaa all inclusive, sillä Kypros on turistipaikaksi todella kallis. Kaikkihan tätä sanoivat etukäteen, mutta esim. Stellan ruoat olisi kannattanut jo raahata Suomesta mukana - 2,30 euroa sosepurkista käy jo viikossa kukkarolle. Kaupunkilomailun aikuisystävänä tuo hotellin "paikkakunta" eli pelkästään turismille rakennettu Protaras oli myös melko säälittävä ja surullinen, krääsäkauppaa ja brittipubia vieri vieressä. Limassol, Larnaca, Nicosia jne. olisivat olleet saarella käymisen arvoisia kaupunkejakin jo, mutta yhden omatoimisen akvaarioretken jälkeen päätimme jättää välistä ;) Auton olemme usein vuokranneet, mutta vasemmanpuoleisen liikenteen tähden sekin siirrettiin seuraavalle kerralle.


Kukkaloistoa rakastan aina.

Eli rentouduimme ja rusketuimme, muuta emme lähteneet hakemaankaan. Ja lomavaatteita tuli todella pidettyä, alla muutama lempisettini Stellalta:

Paita Gapin ale, H&M:n pellavahousut huutis.

Iki-ihana Early Daysin mekko huutiksesta.
Ja koska missään muualla ei käyty niin koko reissun ostossaldo on tax freestä:

Näissä hinnat olivat reippasti alhaisemmat
ihme kyllä, säästöä tuli satasen verran.

Ystäväni häät olivat heti putkeen, niin kauniit ja täydelliset etten niistä osaa sen enempää kirjoittaa. Kaason tehtävänikin meni nappiin, olin itse tyytyväinen pukuuni asusteineen (mekko ja kengät ebaysta, pienennytin ompelijalla mittoihin sopivaksi) ja ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen juhlin jatkoillakin yötä myöten. Ystävyys on vaan niin hieno ja arvokas asia, jota varsinkin näin aikuisiällä arvostaa valtavasti. 

Seuraavaksi sitten todella maltillisia alelöytöjä esittelyyn, vaatehuoneessa nimittäin odottaa vielä 5 (!) jättisäkillistä molempien pieniä vaatteita kuvaamista ja huutistelua...Ja koska mökki kutsuu ihan just ja heinäkuu muutenkin melko haipakkaa, saan valitettavasti myyntiin asti niitä vasta elokuun puolella. Joten jos jollain on tarvetta esim. poikien laadukkaille aurinkosuojapuvuille (koot 1-2 v. ja 3-4 v.) tai Cupcaken vanhemmalle fleecehaalarille (koko pienehkö 80 cm) tai Ticketin vihreällä plain rain -puvulle (koko todella reilu 104 cm) tai poikien kesä- ja sisävaatteille 104-110 cm tai tyttöjen alle 86 cm ihanuuksille tai kengille tai melkein mille vaan :D, niin meilitse voi kysellä suoraankin :)

4 kommenttia:

 1. Lomalla on kyllä aina mukavaa. Kiva, että teillä oli mukava loma! Kyllä meilläkin kaikki kulttuurijutut jäi sitä neidin kasvua odottamaan.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa siltä, että teillä on ollut ihana lapsiperheen loma:) Voisin laittaa viestiä noista pojan vaatteista:)

  VastaaPoista
 3. Mukava reissu varmaan ja niin kauniita maisemia!

  Lasten kanssa matkaaminen on aina vähän haastavaa; tarvitaan pitkää pinnaa ja asennetta, että lasten ehdoilla mennään. Meillä reissu meni aika kivasti, menomatkan jonotuksia kentällä lukuunottamatta.

  VastaaPoista
 4. Me ollaan oltu Protaraksessa 8/08 ja tykättiin kyllä älyttömästi. Ei nyt tosiaan ehkä siitä kaupungista itsessään, mutta hotelli ja muutenkin Kypros oli loistava valinta lapsiperheelle. Meillä oli all inclusive, enkä muuta kyllä lasten kanssa enää edes harkitse.. Ja tosiaan kun oltiin myös luettu tuosta hintatasosta niin se olisi 4 lapsen kanssa äkkiä tullut kalliimmaksi kuin ai-palvelut. Meidän hotelli oli Nausicaa Beach ja en voi kuin suositella :)

  Mulle voisit laitaa kyllä vinkkiä mitä sulla on tytöille (74)80-86 myynnissä...

  VastaaPoista

<3 Ilahdun kaikista kommenteista <3