keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Oho, ostettiin rattaat (ja parit alet vielä vinkiksi)

Meillä on pyöritelty ratasasioita tässä muutama viikko, yhdistelmät alkoivat yllättäen tuntua aika raskailta talven jälkeen kun teen kuitenkin lasten kanssa useamman kilometrin kävelyitä päivittäin ja meillä osa teistäkin hiekkaa vaikka ihan kaupungissa asutaan ;) Ehdinkin laittaa jo sparrauskyselyitä muutamille kanssablogisteille, kuten Eeviskäisen Sinille, hyvistä ratasmerkeistä ja -kokemuksista. Emilin kanssahan menimme Teutonian Prestigeillä vastasyntyneestä saakka 3+ ikään, joten kokemusta ei aikaisemmin varsinaisista rattaista ollut. Nykyisissä yhdistelmissä on kaikki samat ominaisuudet kun noissa Prestigeissäkin, paitsi se keveys ja pieneen tilaan kasaaminen. Toiveena meillä kuitenkin makuuasento, suojainen kuomu sekä kevyt&ketterä ratas. Heittoaisa olisi ollut ehdoton, mutta tajusin aika nopeasti että siitä on pakko luopua :( Noh, päädyimme viiteen mahdolliseen vaihtoehtoon: Emmaljunga Scooter, Brio Race, Ora Terra, Teutonia Timmy ja Crescent. Selasin huutista, soittelin maahantuojille, lähestyin blogisteja. Pitäisi kuitenkin kokeilla miltä tuntuu livenä työnnellä, joten pirautin vielä ainoaan paikalliseen lastentarvikeliikkeeseen kun heillä myynnissä noista viidestä kolme merkkiä. Eilinen puhelu meni näin:

minä: - Hei, olisin kiinnostunut seuraavista rattaista, löytyisikö teiltä malleja kokeiltaviksi jos tulisin käymään?

myyjä: -Emmaljungaa ei valitettavasti ole, Brioa löytyy ja sitten yhdet Teutonian Timmyt. Ne ovatkin viimeiset kappaleet ja alennuksessa kun vuoden 2009 mallistoa ja värikin sellainen ettei kaikille käy.

minä: - Ahaa, minkäs väriset ne sitten ovat?

myyjä: - Pinkit.

minä: - Me otetaan ne. Pidätkö vartin varattuna niin tullaan hakemaan?

Ja pitiväthän he. Soitin miehelle, joka koukkasi meidät kotimatkalla mukaan ja hurautettiin Vauvatalo Johannaan. Nämä lähti mukaan:

Pahoittelen huonoa kuvaa, ei aika
antanut myöten nappailla parempia :)

Tässä parempi testfreaks.se -saitilta.

Rattaat ovat täydelliset, ihanat vaahtokarkit, kevyet ja ketterät ja kivan tutun tuntuiset. Hintaa jäi kera sadesuojan ja jalkapeiton 270 euroa, eli 150 ainakin säästettiin :) Olen niiiiiiiiiiiiiiin tyytyväinen! Miehenkin mielestä ovat suloiset, enemmän hänellä tosin painoi näissä pieneen kokoon meneminen ja työntämisen keveys. Nyt meillä on sitten kodin edusta kun vaununäyttelystä eli eroon pitäisi päästä sekä beige-ruskeista yhdistelmistä että Gracon ruskeista matkiksista. Kokeilen niitäkin eka huutikseen, sitten täällä kirpparille. Yläkerran parvekkeella on nukutusvaunuina vielä ne vanhat Teutoniat ja sitten tietty Carenan Hello Kitty -matkarattaat :) Niitä päästään toivottavasti käyttelemään kesällä jossain reissussa, matkakuume on vienyt taas vähän varkain katselemaan kesäkohteiden sivuja....


Muitakin sivuja on katseltu, toukokuu on mulle shoppailulakkokausi muuten, mutta muutamat alet oli pakko vielä hyödyntää sitä ennen. Eli tässä kootusti jotain muillekin tiedoksi jos ei ole jo:


GAP - taas kausialessa vaikka mitä kivaa kesävaatetta.

Tinttu - 50% pois kaikista sisävaatteista!

Juulia&Joonatan - paljon ulkovaatetta alessa, mm. Mini a Ture & Cupcake.


H&M - 10% pois koko tilauksesta koodilla 9250.

Gredelin - synttäritarjouksia ekomuodista koko viikon, mm. Katvig & Kidscase.


Lisäksi monessa muussakin verkkokaupassa kukkaron rasitukseksi alennuksia, noista tein itse pienet tilaukset joista sitten myöhemmin lisää. Nyt en kuukauteen osta yhtään mitään (jollei tule jotain ihan megalomaanista tarvetta tai superalea vastaan, pakko jättää pieni takaportti).


Nyt kotihommiin, kylmän päivän kunniaksi meillä puetaan taas vähän enemmän vaatetta, näistäkin pipoa lukuunottamatta kaikki kierrätettyjä tai isolla alella hankittuja :)

Reiman haalari ja Reimatecin rukkaset kirppis,
Cupcaken fleece Saija, Superfitin kengät Hullarit,
KappAhlin pitsihuivi ale ja Selian pipo tilattu.
 











9 kommenttia:

  1. Ihanat karkkirattaat!


    Mä myös olen pyöritellyt tuota ratasasiaa näin kevään tullen. Tekis mieli näppäriä rattaita mielellään kääntyvällä etupyörällä(/pyörillä). Meillä kun neiti jaksais jo seisoa hyvinkin seisomalaudalla ja esikoinen ajaa kaikki matkat pyörällä. Ei jaksais joka paikkaan lähteä tuplilla.:) Meidän matkarattaatkin on ollut aktiivisessa käytössä jo pian 4 vuotta, joten nekin tekis mieli heittää jo menemään ja ostaa tilalle pienet näppärät rattaat, jotka menis myös matkarattaista.:)

    VastaaPoista
  2. Ihanat vaahtokarkit!Toivottavasti se mun maili niistä scoottereista tuli perille?Me kyllä tykättiin niistä hurjasti!Kiitti alevinkeistä, menenkin kurkkimaan!

    VastaaPoista
  3. Helmi: eikös olekin! Mäkin perustelin syksyllä matkarattaiden vaihtamista lähes 4 vuoden aktiivisella käytöllä, enemmän taisi painaa kyllä uusien kivempi ulkonäkö...mutta näissä karkkirattaissa on oikeasti helpompi ja kevyempi tehdä päivittäisiä lenkkejä, joten tulivat enemmän oikeaan tarpeeseen :)

    Sini: tuli kyllä, kiitos kovasti kun autoit! Olisin ne Emmaljungatkin ottanut jos olisin löytänyt juuri siinä Soft Pink -värityksessä sopivalta etäisyydeltä. Nämä tavallaan tippuivat vähän syliin nyt ;)

    VastaaPoista
  4. On kyllä kivat vaahtokarkkirattaat! Tää postaus ei yhtään helpota mun rataskuumetta :). Ja kiva, että fleece löysi tiensä perille.

    VastaaPoista
  5. Täydelliset rattaat :) Meillä mennään vanhoilla Emmaljungan duoilla ja Gracon matkarattailla... Katotaan jos joskus saan rataskuumeen, vielä ei ole tullut vaan urheasti olen lykkinyt näitä vanhoja kelissä kuin kelissä ;) Tosin me ei kyllä joka päivä tehdä lenkkejä kun leikkikenttäkin on tien toisella puolella.

    VastaaPoista
  6. Onko teillä vielä tuo vaaleanpunainen pitsihuivi? Jos on niin olisitkohan sen halukas myymään?

    VastaaPoista
  7. bea: on huivi vielä enkä siitä valitettavasti luovu - on ihanista ihanin ja menee mullekin joten pitkä käyttöikä edessä ;)

    VastaaPoista
  8. Ei rattaat sattuis olee myynissä? Oon hakenut vaikka kuinka enkä löydä samanlaisii/värisii =(

    VastaaPoista
  9. Oih,miten ihanat rattaat!Eipä noita taida enää mistään löytyä..Osu heti silmään kun googlen kuvahaulla etin mieluisia tytölle :)

    VastaaPoista

<3 Ilahdun kaikista kommenteista <3